Minél fiatalabbnak érzed magadat, annál jobb lesz a nemi életed

Minél fiatalabbnak érzed magadat, annál jobb lesz a nemi életed

Címlap / Szerelem / Szex / Minél fiatalabbnak érzed magadat, annál jobb lesz a nemi életed

Férfiak esetében a leggyakoribb gond a merevedési zavar, míg a nők a menopauza mellékhatásaival küszködnek. Ilyen például a hüvelyszárazság, vagy éppen a fájdalmas együttlét. Egy új tanulmány szerint azonban a szexualitás szempontjából majdhogynem mindegy, hány évesek vagyunk, vagy éppen milyen betegségekkel küzdünk. Úgy tűnik, sokkal többet nyom a latban, hogy mennyire fiatalnak érezzük magunkat.

Steven Mock a Waterloo Egyetem rekreációs és szabadidős tanulmányok docense elárulta, hogy a kutatása alapján annál kevésbé elégedettek az emberek a szexuális életükkel, minél közelebb érzik magukat a tényleges életkorukhoz. A felmérésükben 1170 középkorú felnőttet és idős embert vizsgáltak, akiknek az életkora 40-75 év közé volt tehető.

A résztvevőket alaposan kifaggatták a szexuális életükről. Megkérdezték tőlük, milyen sűrűn bújnak ágyba a kedvesükkel, milyen minőségű az általuk folytatott szexuális tevékenység. Továbbá azt is kiderítették, hogyan változott a szexuális érdeklődésük az elmúlt 10 évben. Ehhez társultak olyan kérdések, amikből a kutatók arra tudtak következtetni, hány évesnek érzik magukat valójában a résztvevők, avagy mennyire azonosulnak, vagy éppen térnek el a valós életkoruktól. 

Nem a kor számít, hanem az, hány évesnek érzed magadat – a szexben is

Kiderült, hogy azok, akik a valós koruknak megfelelően azonosították magukat, kevésbé voltak elégedettek akkor, amikor a szexuális életükről volt szó. Vagyis minél idősebbnek érezték magukat, annál kevésbé élvezték a különféle szexuális tevékenységeket.

„Az adatokból egyértelműen kiderült, hogy óriási hatással van az emberek szexuális életének minőségére, valamint szexuális érdeklődésére az, hány évesnek érzik magukat.”

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást