Minél fiatalabbnak érzed magadat, annál jobb lesz a nemi életed

Minél fiatalabbnak érzed magadat, annál jobb lesz a nemi életed

Címlap / Szerelem / Szex / Minél fiatalabbnak érzed magadat, annál jobb lesz a nemi életed

Az életkor előre haladtával óhatatlan szembesülünk valamilyen jellegű szexuális problémával, nem várt nehézséggel.

Férfiak esetében a leggyakoribb gond a merevedési zavar, míg a nők a menopauza mellékhatásaival küszködnek. Ilyen például a hüvelyszárazság, vagy éppen a fájdalmas együttlét. Egy új tanulmány szerint azonban a szexualitás szempontjából majdhogynem mindegy, hány évesek vagyunk, vagy éppen milyen betegségekkel küzdünk. Úgy tűnik, sokkal többet nyom a latban, hogy mennyire fiatalnak érezzük magunkat.

Steven Mock a Waterloo Egyetem rekreációs és szabadidős tanulmányok docense elárulta, hogy a kutatása alapján annál kevésbé elégedettek az emberek a szexuális életükkel, minél közelebb érzik magukat a tényleges életkorukhoz. A felmérésükben 1170 középkorú felnőttet és idős embert vizsgáltak, akiknek az életkora 40-75 év közé volt tehető.

A résztvevőket alaposan kifaggatták a szexuális életükről. Megkérdezték tőlük, milyen sűrűn bújnak ágyba a kedvesükkel, milyen minőségű az általuk folytatott szexuális tevékenység. Továbbá azt is kiderítették, hogyan változott a szexuális érdeklődésük az elmúlt 10 évben. Ehhez társultak olyan kérdések, amikből a kutatók arra tudtak következtetni, hány évesnek érzik magukat valójában a résztvevők, avagy mennyire azonosulnak, vagy éppen térnek el a valós életkoruktól. 

Nem a kor számít, hanem az, hány évesnek érzed magadat – a szexben is

Kiderült, hogy azok, akik a valós koruknak megfelelően azonosították magukat, kevésbé voltak elégedettek akkor, amikor a szexuális életükről volt szó. Vagyis minél idősebbnek érezték magukat, annál kevésbé élvezték a különféle szexuális tevékenységeket.

„Az adatokból egyértelműen kiderült, hogy óriási hatással van az emberek szexuális életének minőségére, valamint szexuális érdeklődésére az, hány évesnek érzik magukat.”

A kutatók ugyanakkor azt is megállapították, hogy az ember szubjektív kora (tehát az, hogy hány évesnek érzi magát) valójában nincs hatással arra, milyen gyakran fog az illető szeretkezni. A tanulmány eredményei tehát nem jelentik azt, hogy aki 75 évesen 30 évesnek érzi magát, az minden másnap szeretkezni fog a partnerével. Ez a különbség megmutatja, hogyan viszonyul az adott személy a szexuális életéhez, mennyire elégedett, boldog azzal, ami a hálószobában történik.

Szexuális élet és fiatalság
kapitonenko/depositphotos.com

Ezt emelte ki Amy Estill vezető kutató is, aki elmondta, hogy:

„Noha a fiatalság érzése nem volt hatással arra, milyen gyakran szexeltek az emberek, teljesen világos, hogy ha idősebbnek gondolták magukat, akkor azzal negatív irányba befolyásolták a szex minőségét.”

Ahogy azt már megszokhattuk, ez a tanulmány is alátámasztotta, mennyire fontos, mit gondolunk magunkról, az életünkről. Jelentős hatással van mindenre, hogyan érezzük magunkat a bőrünkben. Ugyan ez egy rendkívül összetett kérdés, ami számos körülménytől függ. Mégis jól mutatja, hogy legelőször a bensőnkben, a lelkünkben kell megteremtenünk a harmóniát, csak utána foglalkozhatunk a többi teendővel.

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!