Napjainkban gyakran hallhatjuk, hogy a fermentált élelmiszereknek számos jótékony hatása van a szervezetünkre nézve, sokan a többségüket mégsem ismerik vagy maximum ritkán fogyasztanak belőlük. Ami az italokat illeti, kóstoltál már például kombuchát?
VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől
@kombuchaslany Czibolya Detti régóta jól ismeri a rejtelmeit, sőt workshopjain másokat is szívesen bevezet a kombuchakészítés világába, most pedig nekünk is elárulta, szerinte miért érdemes egy egészséges életmód részeként ezeknek az italoknak is helyet adnunk az étrendünkben, és az ő inspiráló történetéről is sok izgalmas részletet elárult.
Hogyan ismerkedtél meg annak idején a fermentált élelmiszerek világával?
A fermentálás mindig jelen volt az életünkben. Kertes házban nőttem fel, ahol a szüleim rendszeresen tettek el zöldségeket és gyümölcsöket télire. Gyerekkorom első „boszorkánykodása” a szénsavas rózsavíz volt, amit a kertünk végében álló kis sufniban készítettem. Ugyan akkoriban még nem értettem ezeket a folyamatokat, de hatalmas örömmel töltött el a kísérletezés.