Sok férfit érint! Elérheted, hogy többet beszéljen az érzéseiről a párod

Sok férfit érint! Elérheted, hogy többet beszéljen az érzéseiről a párod

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Sok férfit érint! Elérheted, hogy többet beszéljen az érzéseiről a párod

Nem érdemes tagadni, hogy a sebezhetőség néhány embernek nagyon nehezen megy, ők képtelenek könnyedén megnyílni még azoknak is, akiket nagyon szeretnek. Ha a te párod is ebbe a csoportba tartozik, könnyen lehet olyan érzésed, mintha elzárkózna előled – pedig valószínűleg egészen egyszerűen nehezen beszél az érzéseiről. Ha ezen változtatnál anélkül, hogy folyton veszekedni kellene a másikkal, és azt szeretnéd, hogy mindkettőtök profitáljon a helyzetből, akkor az alábbi tippekkel próbálkozz!

Mondd el, mit szeretnél!

Ha azt akarod, hogy a partnered nyíltan és őszintén kommunikáljon veled, könnyen lehet, hogy neked is egy kicsit egyértelműbbnek és egyenesebbnek kell lenned. Nem vezet semmihez, ha megsértődsz, vagy puffogsz magadban, ehelyett érdemes inkább neked is a legegyszerűbb utat választani: mondd el neki, mit szeretnél!

Ha nyugodtan megbeszéled vele, miért akarod, hogy többet beszéljen az érzéseiről, könnyen lehet, hogy előbb-utóbb rájön: neki sem lesz baja attól, ha megnyílik az előtt, akit szeret. Sőt, még az is lehet, hogy előtte fogalma sem volt arról, hogy neked ez problémát jelenthet.

Próbálj meg együttérezni vele!

Attól, hogy neked könnyen megy a sebezhetőség, nem félsz kimutatni és elmondani, amit érzel, és nyíltan fel tudod vállalni a gondolataidat, még nem biztos, hogy mindenki ennyire szerencsés. Ha mindig csak kritizálod a párodat, amiért zárkózott, az nem fog sokat segíteni a helyzeten – sőt, valószínűleg a folyamatos feszültség miatt még inkább magába fordul majd.

Legyél megértő, és próbáld meg a helyzetet az ő szemszögéből is látni – egészen addig, amíg látod, hogy ő is igyekszik a te kedvedre tenni.

Figyelj oda!

Ha már megnyílik a partnered, és elmondja, mit érez, tényleg figyelj arra, amit mond. Érezze, hogy meghallgatod, és nem csak azt várod, hogy mikor beszélhetsz végre te. Fogadd el azt, amit hallasz, és ne próbáld meg befolyásolni, megváltoztatni az érzéseit, mert annak csak az lesz a vége, hogy legközelebb is el fog zárkózni előled. Ha viszont úgy érzi, hogy melletted biztonságban kiöntheti a lelkét, akkor nyert ügyed van.

Mutass példát!

Lehet, hogy a partnered olyan családból vagy baráti körből jön, ahol nem divat, hogy az emberek kimutatják az érzéseiket. Éppen ezért nem elég, ha elmondod neki, hogy ez a normális – mutasd is meg!

Ha látja, hogy az érzékenységtől senkinek semmi baja nem lesz, és nem tűnik majd kevésbé értékesnek tőle a szemedben, akkor hamarabb nyílik meg ő is előtted. Ne zárkózz el csak azért, mert ő zárkózottnak tűnik!

Aaron_amat/depositphotos.com

Ne erőltesd!

Az ilyet sajnos nem lehet kierőszakolni a másikból, ha pedig mégis, az biztosan nem szívből jön majd. Kifizetődőbb, ha egyértelműen jelzed, mit szeretnél, de nem erőlteted, nem akarod mindenáron kihúzni belőle, mikor mit érez. Az jó irány, ha gyakran felhozod a témát, de ha úgy érzi, hogy ki akarod csikarni belőle, akkor biztosan nem lesz őszinte a válasza.

Tegyél fel pontos kérdéseket!

Csak nüansznyi különbségek, de sokat segíthetnek: ahelyett például, hogy megkérdeznéd, milyen volt a partnered napja, kérdezd meg inkább azt, hogy hogy érezte magát aznap. Így, mivel a kérdés maga irányított, kénytelen lesz az érzéseiről beszélni, legalább is egy bizonyos fokig.

Ha pedig egyre többször sikerül ilyesmiket kihúznod belőle a kérdéseiddel, lassan rájön, hogy nem is olyan nagy cucc ez az érzékenység, és nem kell tőle tartania.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást