4 dolog, amit a pasi nem szívesen beszél meg veled

4 dolog, amit a pasi nem szívesen beszél meg veled

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 4 dolog, amit a pasi nem szívesen beszél meg veled

Vannak olyan témák, amikről senki sem beszél szívesen – a pasik pedig főleg nem. Persze idővel, egy igazán mély és komoly kapcsolatban már nem lesznek tabuk, azért az alábbiakkal sosem árt óvatosan bánnod. Nehogy belegázolj az egójába!

1. Amikor anyagi problémái vannak

A férfiaknál ez igazi presztízskérdés, hiszen többségében még mindig munkálkodik bennük az ösztön, hogy ők (egy személyben) biztosítsák a családjuk boldogulását. Úgyhogy nem csoda, ha teljesen kikészülnek, amikor anyagi mélypontra kerülnek.

Ezen a gondon te nem sokat tudsz lendíteni, bár felajánlhatod a segítségedet, az egója miatt valószínűleg úgyis visszautasítja. A kényes kérdést illetően akkor jársz a legjobban, ha hagyod, hogy annyit mondjon el, amennyit szeretne, és nem erőltetsz rá semmit! Ne ajánld fel neki sokadszor is a kölcsönt, és a saját, tökéletesen működő anyagi életeddel se példálózz. Inkább csak bátorítsd, és ne szervezz most olyan programokat, ahol fizetnie kellene. Spórolj észrevétlenül helyette is!

2. Egészségügyi gondokkal küzd

A szülőkre és a férfiakra is tipikusan jellemző, hogy ők úgy érzik, semmilyen szinten nem engedhetik meg maguknak, hogy betegek legyenek. Persze rólad gőzerővel gondoskodnak, és teljesen kikelnek magukból, ha kiderül, hogy tavaly valahogy kimaradt a rákszűrésed.

A férfiak általában nehezen veszik rá magukat arra, hogy elmenjenek orvoshoz, arról pedig gyakorlatilag szó sem lehet, hogy a szűrővizsgálatokon részt vegyenek. (Minek, ha úgysincs semmi bajuk?)

Persze érthető, hogy szíved szerint te is kézen fognád a barátodat, és azonnal elrángatnád dokihoz, de biztos lehetsz benne, hogy csak akkor fogja erre rávenni magát, ha már tényleg nem bírja tovább. Egy megfázás, némi köhögés miatt nem is érdemes vele napokig vitatkoznod, de ha komolyabb gondról beszélünk, akkor ne hagyd magadat könnyen lerázni.

3. A korábbi kapcsolatai

Ez minden esetben kényes ügy, és igazából nincs is reális magyarázat arra, miért vagyunk olyan őrült kíváncsiak azokra az infókra, amik miatt aztán napokig álmatlanul forgolódunk.

Mégis, sokan szeretik tudni, „kivel állnak szemben”, akkor is, ha az a valaki már rég nincs képben. Jobban jársz, ha úrrá leszel a kíváncsiságodon, és inkább nem nyaggatod arról, milyen volt a korábbi barátnője, miért szerette, miért is szakítottak. Egyrészt ez a múlt (amin hidd el, a nők sokkal nehezebben lendülnek túl, mint a férfiak), másrészt ő pontosan tudja, hogy nem adhat számodra jó választ. Ha elzárkózik, azért fogsz aggódni, ha túl nyitottan válaszol, akkor azért, ezzel a témával tehát csak felesleges és értelmetlen feszültséget generálsz.

4. Valami nem stimmelt az ágyban

A rettegett férfirém előbb-utóbb minden férfi életében beköszönt, bár életkori adottságoktól függően más-más okok állhatnak a háttérben (az alkohol éppúgy, mint valamilyen szervi gond, vagy a hétköznapi stressz).

Az mindenesetre biztos, hogy ha te vagy az, aki ezzel kénytelen szembesülni, akkor sokkal lazábban fogod venni a kérdést, mint ő. A barátod ugyanis férfiúi büszkeségében és önbizalmában is alaposan megsérült, és a legszívesebben az egész estét teljesen kitörölné az életéből.

Te – jó női szokáshoz híven – hajlamos lehetsz rá, hogy át akard beszélni az egészet, de inkább legyél partner az ő hallgatagságában és te is tegyél úgy, mintha semmi sem történt volna. Nincs is másra szükség, ha egyszeri alkalomról volt szó!

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!