Szerelem / Párkapcsolat

A mai férfiak félnek az okos nőktől. Utánajártunk, hogy miért!

A 21. században élünk, ennek ellenére még mindig itt tartunk: egy friss tanulmány szerint a férfiak legtöbbje most is retteg az okos nőktől, mert kevésbé érzi magát férfinak mellettük. Sajnos legtöbben személyesen is találkoztunk már ilyen pasival – a szerencsésebbek nem egy párkapcsolat keretei között, hanem ismerős által. De miből ered ez a furcsa önbizalomhiány, és mit lehet tenni ellene?

Jól indult a dolog

A The Independent adott hírt a Kaliforniai Lutheránus Egyetem és a Texasi Egyetem közös kutatásának eredményéről, és elég elkeserítő információkat osztott meg velünk: a pasik tényleg félnek az okos nőktől.

A kutatást 105 férfival végezték el, akiknek ki kellett tölteniük egy angol és egy matek tesztet.

Ezután megkérték őket arra, hogy képzeljenek el két nőt: az egyikük náluk jobban, a másikuk rosszabbul teljesít a teszteken.

A következő feladat az volt, hogy képzeljék el a nőket, mint romantikus partnerüket, majd írják le, hogy mit gondolnak róluk.

Jöhet az okos nő, ha képzeletbeli

A kísérlet első fele elég meglepő eredményeket hozott: a legtöbb férfinak az a nő kellett, aki jobban teljesített náluk a műveltségi és logikai teszten.

A tanulmányból kiderül, hogy több férfi választotta volna azt a nőt partnerének, aki jobban végezte el a teszteket, mint ő – de ez az egész csak addig működött, amíg élesben ki nem próbálták a helyzetet.

Amikor egy másik csoportot egy IQ-teszt elvégzése után megkérdeztek, hogy szívesen találkoznának-e azzal a nővel, aki jobban, vagy éppen rosszabbul teljesített náluk (ezúttal igazi, hús-vér nő volt a tét), elkeserítő eredmény született.

Kevésbé érzik magukat férfinak

Innen kezdődik a szomorú része a történetnek: a pasik berezeltek, és kijelentették, hogy nem igazán tudnának együtt élni egy náluk okosabb nővel.

Sokkal kevésbé bizonyultak hajlandónak arra, hogy számot vagy e-mail címet cseréljenek vele, és nem akarták elhívni randira – pedig a kísérlet elméleti részében még érte voltak jobban oda.

Ugyan a kutatók figyelmeztetnek mindenkit, hogy ebből nem szabad még konkrét következtetéseket levonni, és több kísérletet is el kell végezni a témában, azért már ennek a 105 férfinak a véleménye is elég kétségbeejtő.

Az adatok beszédesek: a kutatás első felében a pasik 86%-a mondta azt, hogy együtt lenne olyan lánnyal, aki okosabb nála, de később ez az arány jelentősen csökkent.

Olvastad már?  Nem biztos, hogy megtalálod a nagy Őt, ha ezt a 4 dolgot nem fogadod el

Mit lehet tenni?

Az egyetem kutatói összesen hat különböző csoporttal végezték el a kutatást, de az eredmény mindig ugyanaz volt: amíg elméletben dolgoztak, az okos nők vonzóak voltak a férfiak számára, a gyakorlatban azonban már nem kellettek.

Több résztvevő azt nyilatkozta, hogy sokkal kevésbé érzi magát férfinak egy okos nő mellett – ezt pedig, lányok, sajnos mi nem tudjuk kiküszöbölni.

Ennek ellenére még véletlenül sem ajánljuk, hogy tettessétek a butácskát egy srác miatt – inkább keressetek valaki olyat, aki nem érzi magát veszélyeztetve attól, hogy nem csak szépek, de okosak is vagytok!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást