Életmód / Pénz és hivatás

Mazsola 30 felett: ilyen érzés felnőtt fejjel vezetni tanulni

Mazsola 30 felett: ilyen érzés felnőtt fejjel vezetni tanulni

Több tényező együttállása hozta úgy, hogy a gimi alatt nem kezdtem el vezetni. Később pedig, ugyan voltak kisebb fellángolásaim, sosem éreztem igazán késztetést arra, hogy időt, energiát és pénzt öljek a dologba.

Egyetemista koromban Budapestre költöztem, ahol remekül elvoltam a tömegközlekedéssel. Minden kényelmetlensége ellenére alapvetően vonatozni is szerettem. Élveztem, hogy ha havonta, kéthavonta meglátogatom a szüleimet, út közben is tudok tanulni, vagy olvasni, zenét hallgatni, pihenni.

A lányom megszületése után aztán néha már éreztem, hogy mégis jól jönne néha egy autó. Végül a járvány alatti karácsony alatt döntöttem úgy, hogy belevágok az online tanfolyamba, legfőképpen azért, mert muszáj volt kezdenem magammal valamit.

Az elmélet jóval könnyebben ment

A KRESZ tanfolyam nem okozott gondot, a vizsga is elsőre sikerült. Ebben talán könnyebb dolgom is volt, mint egy középiskolásnak, aki még érettségi előtt áll. Az én hátam mögött azért van már néhány tanfolyam meg vizsga, úgyhogy valószínűleg sokkal kevésbé izgultam, mint a mellettem a személyijét percenként harmincháromszor körbeforgató srác.

Autóba ülni és először felengedni a féket azonban olyasmi, amit valószínűleg 17 évesen sokkal könnyebben tettem volna meg. Először is, az ember 30 fölött azért nagyjából tisztában van már a saját halandóságával. A legtöbb 17 éves sziklaszilárd meggyőződése, hogy ő bizony sebezhetetlen. Hosszabb távon autóvezetés közben ez nem feltétlenül előny, de a kezdeti félelmek legyűrésében mindenképpen segít.

Az én idegeimet azért jelentősen megviselte a tény, hogy egy tonnás súlyú, még egészen lassú tempóban is iszonyatos erővel közlekedő gépben ülök, amivel akaratom ellenére is komoly kárt tehetek másokban, vagy éppen magamban.

Valószínű, hogy 17 évesen sokkal nagyobb izgalommal és frissességgel szálltam volna ki az autóból az első vezetési óra után. Így 30 fölött azt éreztem, hogy az agyam helyén egy új információkból összeolvasztott krémleves van, ami attól is elkezd odakozmálni, hogy kitaláljam, melyik irányba induljak haza a villamossal. És engem nem egy kötelező olvasmány, hanem egy energiával teli 2 éves várt otthon…

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást