Ne félj a narancstól – Tippek, hogyan dekorálhatod vele a lakásodat

Ne félj a narancstól – Tippek, hogyan dekorálhatod vele a lakásodat

Címlap / Otthon / Dekor / Ne félj a narancstól – Tippek, hogyan dekorálhatod vele a lakásodat

A narancssárga túl intenzív színnek tűnhet ahhoz, hogy lakberendezésre használd, főleg akkor, ha nem modern stílusú lakásban élsz – pedig egyáltalán nem érdemes tőle félni, csak meg kell találni azt az árnyalatot, ami a legjobban megfelel az ízlésednek. Adunk néhány tippet, hogyan tudod használni ezt a színt otthon úgy, hogy ne vidd túlzásba.

Csempészd a hálószobába!

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Néhány kiegészítő a hálószobában nagyon feldobhatja a helyiséget, méghozzá úgy, hogy a lakás többi részében nem fog zavarni az élénk szín, ha nem szeretnéd. Próbáld ki a pasztellesebb, szürkésebb tökszínt, ez nem olyan rikító, mint a legtöbb narancs árnyalat, mégis nagyon jól fel tudja dobni a helyiséget. Ha viszont nem ijedsz meg az élénkebb színektől sem, akkor nyugodtan jöhet a rikító narancssárga!

Fesd be a falakat!

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Egy narancssárga falnak nem kell túl hivalkodónak lennie, bármilyen stílushoz megtalálhatod a megfelelő árnyalatot. Sőt, narancssárga mintás tapétát is használhatsz, ez is nagyon jól fog mutatni a lakásban. Csak arra figyelj, hogy a nagyon élénk árnyalatokkal ne mind a négy falat fesd vagy tapétázd be, csak egyet-kettőt, különben zavaró lehet az összhatás.

Dobd fel a függönyöket!

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A narancssárga szín talán függönyként a legbarátságosabb a lakásban, és tökéletes választás lehet akkor, ha nem szeretnéd az egész ház hangulatát megváltoztatni, mégis akarsz egy kicsit a színből a mindennapjaidban látni. Sötétítőfüggönyként bármelyik helyiség dísze lehet egy ilyen.

Vigyél narancsot a gyerekszobába!

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A gyerekszobában lesz a legkevésbé zavaró a narancssárga jelenléte, hiszen itt a legtöbben egyébként is igyekszünk egy kis színt belevinni a helyiségbe. Itt aztán elengedheted a fantáziádat, és nyugodtan használhatsz bármilyen árnyalatot bárhova, a szokásos szabályok nem vonatkoznak a gyerek birodalmára.

Legyen néhány feltűnő dekordarabod!

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A legegyszerűbb mindig egy-egy feltűnő, meghatározó dekortárggyal bevezetni egy színt a lakásba. A narancssárgával sincs ez máshogy: egy-egy érdekes váza vagy egy szép nagy képkeret megadja a hangulatot a helyiségben, mégsem lesz ez az uralkodó színe a lakásnak.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást