Félelem és tanácstalanság lett úrrá rajtam – Átestem a koronavíruson

Félelem és tanácstalanság lett úrrá rajtam – Átestem a koronavíruson

Címlap / Életmód / Félelem és tanácstalanság lett úrrá rajtam – Átestem a koronavíruson

Mariann és a családja a szomszédunkban lakik, jó barátságban vagyunk, a kislányaink osztálytársak, világraszóló barátnők. Pont ezért szorult el a torkom, amikor arról értesültem, hogy Mariann és a férje elkapták a koronavírust. Szerencsére már átestek a betegségen, így tudtunk erről egy kicsit beszélgetni… persze,  betartva a másfél méter távolságot.

Mik voltak a tüneteid? 

Egyik napról a másikra jött, mint minden légúti betegség. Erős köhögéssel keltem reggel, nagyon fáradt és gyenge voltam. Délelőtt már felment a testhőm, 37,8 fokra, nem bírtam felállni, szédültem. Szinte egész nap aludtam, ami nálam teljesen elképzelhetetlen három gyerek mellett. Amikor épp nem aludtam, akkor gyötört a köhögés. Nagyon fájt a fejem, nem bírtam nyitva tartani a szemem. Másnapra már a lábam is fájt, ahogy a hátam és a hasam is. A fáradtság egyre jobban elhatalmasodott rajtam. A tünetek kezdete után számított második napra elment a szaglásom, a hőemelkedés és az előbb felsorolt tünetek maradtak, jött még hozzá, hányinger, étvágytalanság, erős szívdobogás, kisebb légszomj. Azonnal tudtam, hogy nem influenza vagy megfázás lesz ez. Egy sima megfázásnál nem szoktam ennyire gyenge lenni. Most felállni sem bírtam.  

A családban mindenki beteg lett?

A férjem igen. Ő ugyanilyen tünetekkel feküdt itthon. A fiamnak elment a szaglása, de semmi egyéb tünete nem volt, két lányomnál semmit nem tapasztaltunk, ők teljesen jól voltak. A gyerekek tartották a frontot. Nagyon furcsa állapot volt ez.

Oldalak: 1 2 3 4

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást