Rólad is jó eséllyel álmodozik az egyik exed 

Rólad is jó eséllyel álmodozik az egyik exed 

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Rólad is jó eséllyel álmodozik az egyik exed 

A OnePoll által készített felmérés készítői arra voltak kíváncsiak, hogyan állnak a kérdőív kitöltői a Valentin-naphoz, és megtudták, hogy igen sokan még mindig „hamisnak” ítélik meg a szerelmesek ünnepét. Egész pontosan 29% mondta, hogy ennek az alkalomnak semmi más célja nincs, mint hogy extra pénzt hagyjunk a boltokban. Mégis többségben voltak azok, akik úgy tekintenek rá, mint a szeretet kifejezésének remek eszköze. 

És itt jött a csavar!

A kutatók az exekről is érdeklődtek, hiszen nem mindenki élt boldog párkapcsolatban a tesztet kitöltők közül – sokan legfeljebb az exekről ábrándozhattak február közepén. Nagyon úgy fest, ezt meg is tették! 44% nyilatkozott úgy, hogy van egy olyan exe, akivel szívesen felmelegítené a kapcsolatát, és akár egy romantikus este erejéig, de újra összejönne vele Valentin-napon. Talán nem annyira meglepő, de a férfiak nagyobb arányban voltak nyitottak erre a lehetőségre. Ők 52%-ban állították, hogy még mindig tudnak olyan exeket mondani, akikkel örömmel kibékülnének, szemben a nők 36%-ával. 

Geber86/istockphoto.com

Nem a legidősebbek ábrándoznak a legtöbbet

Érdekes adalék lehet, hogy távolról sem az idősebb korosztály az, amelyik nosztalgikus hangulatba került a szerelemesek ünnepén, éppen ellenkezőleg. A Z-generáció tagjai, azaz a 18 és 25 év közöttiek 65%-ban nyilatkoztak úgy, hogy szerelmesek az exükbe. Annak ellenére is, hogy egyébként éppen párkapcsolatban éltek valaki mással. Jobban belegondolva teljesen érthető ez az arány, hiszen a fiataloknak még nincs kellő mennyiségű rutinjuk a párkapcsolatok kialakítását, lezárását illetően, az érzelmeiket is nehezebben koordinálják. Ráadásul könnyen esnek egyik kapcsolatból a másikba – ezek szerint – sokan úgy, hogy még távolról sem zárták le az előbbi viszonyukat. 

Más a helyzet a millenniumi generációval, akiknek a tagjai 1980 és 1994 között születtek, tehát már javában felnőttek. Ők is magas eredményt mutattak, 49% mondta, hogy van egy olyan különleges exe, akivel gond nélkül fellángolhatna a szerelem. Itt valószínűleg másfajta okok húzódnak a háttérben. Évek elteltével sokan rájönnek, hogy rossz döntést hoztak egy szakítással, vagy úgy érzik, anno nem tettek meg mindent a kapcsolatuk érdekében. Esetleg volt valami az exszel, ami nagyon jól működött, és amihez hasonlót azóta sem találtak…

Mindenesetre az biztos, hogy legalább minden második embernek van egy olyan exe, akivel szívesen újrakezdené a kapcsolatot. Ez azért meglehetősen elgondolkodtató arány. 

Nem is akarjuk elengedni őket

Úgy fest, hogy nem nagyon titkoljuk magunk előtt, hogy van egy vonzó ex-partnerünk, még ha ezt a tényt valószínűleg igyekszünk elrejteni az aktuális szerelmünk elől. Egy másik, 1000 fő bevonásával készült felmérésből ugyanis kiderült, hogy a megkérdezettek 65%-a még mindig tartogat emlékeket az exétől. Olyan tárgyakhoz, vagy szerelmes levelekhez, fényképekhez és ékszerekhez ragaszkodunk, amiket egykor a szerelmünktől kaptunk. Ehhez jön az a tény, hogy 40% azt is elismerte, nem csupán egy ilyen tárgyat, emléket őriz az exétől, hanem legalább kettőt, vagy annál többet. 

Miért őrizzük őket?

Az előző felmérésből talán arra gondolsz, hogy azért, hátha ismét kialakul valami az exszel, és ebben lehet is valami, mert 44% azt mondta, hogy a „hozzá fűződő kedves emlékek” miatt ragaszkodik az említett tárgyakhoz. Ez a szám szinte teljesen megegyezik az exszel szívesen kibékülők arányával. A romantikus reménykedőkhöz csatlakoznak azok, akik úgy gondolják, hogy meghatározó volt életükben az adott kapcsolat. Ők pont emiatt nem szeretnének megválni a közös emlékektől. A sort pedig a realisták zárják 38%-ban. Ők azok, akik azért tartják meg a holmikat, mert azok a mai napig használati tárgyként funkcionálnak az otthonukban, vagy az életükben. 

VIDEO Van egy sminktrükk, amitől nagyobb és igézőbb lesz a szemed

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!