Ezért olyan különlegesek a februárban született babák

Ezért olyan különlegesek a februárban született babák

Címlap / Életmód / Ezért olyan különlegesek a februárban született babák

Nagyon igénylik az énidőt

A februári babákról gyakran úgy tűnik, hogy túlságosan is maguknak valóak, ugyanis nagyon jól eljátszanak egyedül is. Ez nagy könnyebbséget jelent az újdonsült szülőknek, hiszen ezek az apróságok sokkal többet elnézegetnek a pihenőszékben, vagy éppen az ágyukban, mint kortársaik. Ez a későbbiekben is megmarad: szeretnek egyedül lenni, önállóan játszani, ám mindez nem jelenti azt, hogy utálnák a többieket.

Sőt, bizonyos idő eltelte után nagyon igénylik a társaságot, különösen a több gyermekkel való játékot. Ugyanakkor jól megfigyelhető, hogy a februárban született gyermekeknek az énidő nagyon fontos és biztos pont az életükben.

Mindenkinek bizalmat szavaznak

Szívmelengető látni, amikor a gyermekek mindenkinek megszavazzák a bizalmat, a pozitív első benyomást, de ez különösen igaz a februárban született babákra. Ők mindenkiről a jót feltételezik, egyáltalán nincsenek előítéleteik. Abból indulnak ki, hogy mivel ők maguk a megtestesült becsületesség, mások is biztosan egyenesek és megbízhatók. Ettől nyitottak, érdeklődőek lesznek, és igazán könnyen barátkoznak, gond nélkül szereznek új ismerősöket.

Ugyanakkor az is igaz, hogy sajnos sokszor csalódni kényszerülnek, hiszen nem mindenki felel meg ennek a kialakított képnek. Az évek során, a negatív tapasztalatok miatt kicsit megkeményednek, másként állnak majd az emberekhez, de az alapszemélyiségüket ekkor sem tudják levetkőzni. Szerencsére!

Jót akarnak tenni

A februárban született babák alapvető igénye, hogy szeretnének valami maradandót alkotni, jót tenni a világgal. Segítő szándékuk korán felfedezhető, nagyon együtt érzőek kis társaikkal és persze szüleikkel, testvéreikkel szemben is. Imádják a kreatív feladatokat, számukra hatalmas boldogság, ha különleges ötleteiket úgy valósíthatják meg, hogy közben segítő szándékuk is helyet kap. Jelentős az igazságérzetük, ami nem csak a kortársakból, hanem a felnőttekből is szimpátiát vált ki.

Iuliia Zavalishina/istockphoto.com

Lázadó természetűek

Bár nagyon is humánus beállítottságú, figyelmes gyermekek lesznek a februárban született babákból, azt nem mondhatjuk el róluk, hogy kedvelik a határokat és a szabályokat. Mindig igyekeznek fejlődni, jobbá válni, és éppen ezért nehezen fogadják el gyengeségeiket – még nehezebben veszik, ha fejlődésük útjába holmi szabályok, keretrendszerek állnak. A jó magaviseletük mindig akkor bomlik meg, ha olyasmihez kell alkalmazkodniuk, amivel nem tudnak azonosulni, vagy amivel nem értenek teljes mértékben egyet. Ekkor teljesen megmakacsolják magukat, önfejűek és szűklátókörűek lesznek, ami pedig egyáltalán nem jellemző rájuk.

Szeretik a furcsa dolgokat

A februárban született babákat nem igazán érdeklik a sablonos dolgok, sokkal jobban szeretik a különc, furcsa játékokat, élményeket. A kislányok is gyakran autóznak, sárban tocsognak, vízzel játszanak, semmiképpen sem szeretnék, ha rájuk erőltetnék a habos-babos rózsaszín álomvilágot.

A kisfiúk sem különbek, ők szintén feszegetik a határokat, pl. azzal, hogy hajmeresztő mutatványokkal rukkolnak elő a játszótéren, vagy félelmet nem ismerve űzik a sportokat. Ötletesek és kreatívak, mindig feltalálják magukat és folyton a legfurcsább játékokért, hobbiért rajonganak. 

Babák személyisége hónap szerint

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást