Február 22–28.: Szuper programok a jövő hétre, amikért érdemes kimozdulni

Február 22–28.: Szuper programok a jövő hétre, amikért érdemes kimozdulni

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Február 22–28.: Szuper programok a jövő hétre, amikért érdemes kimozdulni

Ezen a héten sem érdemes munka után gyorsan bekuckóznod otthon. Máris mutatjuk a legjobb programokat, amiket kár lenne kihagynod!

HÉTFŐ – február 22.

FILMklub – Tűsarok (Almodóvar, 1991) – Pótkulcs

Ha szeretnéd a magával ragadó, lebilincselő, ugyanakkor elképesztően egyedi atmoszférával rendelkező Almodóvar-filmeket, akkor hét elején a Pótkulcsban a helyed, ahol a Mester Tűsarok című filmjét vetítik majd.

női lélek útvesztői, fordulatok, pergő cselekmény és párbeszédek – erre számíts, ha benézel!

KEDD – február 23.

Én filmem – Varró Dániel: Pókerarcok – MOMkult

Sportolók, művészek, népszerű közéleti személyek – kilépve megszokott szerepkörükből – kedvenc alkotásaikat felsorakoztatva osztják meg a filmbarátokkal a mozi varázslatos élményét. 

Ezúttal Varró Dániel hozza el egyik kedvencét, a Pókerarcok című filmet.

A vetítést megelőzően a házigazda, Mezei Károly újságíró beszélget Varró Dániellel.

SZERDA – február 24.

SZÍNVALLÁS – Beszélgetés színművészekkel színházról és másról – K11 Művészeti és Kulturális Központ

A K11 Művészeti és Kulturális Központ Színvallás címmel indít hatrészes színészportré sorozatot, melynek eheti vendége Mácsai Pál lesz. Ha többet szeretnél megtudni a színházi kulisszákról és még sok minden másról Mácsai Pál tolmácsolásában, válts gyorsan jegyet!

Where Are We Now? Koncert David Bowie emlékére – A38 Hajó

A David Bowie emlékére szervezett estén több mint harminc hazai zenész tiszteleg a legendás popsztár előtt azzal, hogy eljátssza dalait az A38-on. Az életmű legfontosabb alkotásait felsorakoztató koncerten többek között fellép az Ivan&Parazol, Jónás Vera, Szekeres András (Junkies), és Poniklo Imre (Amber Smith) is.

CSÜTÖRTÖK – február 25.

Steve McCurry – LEGENDÁS FOTÓK – Műcsarnok

Tudtad, hogy a National Geographic legendás, riadt tekintetű lányt ábrázoló fotóját Steve McCurry készítette? Most az ő munkáiból nyílik kiállítás a Műcsarnokban, melyek többek között magazinok, könyvek címoldalain is szerepeltek.

Caracalla Design Days 2016 – Tesla.kult

Ha érdekel a belsőépítészet és a lakberendezés világa, akkor szerdán mindenképp nézz be a Tesla.kultba, hiszen 22 lakberendezési márka újdonságaival, innovációival ismerkedhetsz meg, illetve több edukációs programon is részt vehetsz. 

PÉNTEK – február 26.

Woody Allen Weekend – Bem Mozi

A megújult Bem Mozi igazán csábító ajánlattal állt elő! 

Ezen a hétvégén ugyanis speciális Woody Allen maratont tartanak, aminek keretein belül akár hat filmet is megnézhetsz tőle.

Igen-igen, az Annie Hall is köztük van! 🙂

Gozsdu Farsang

Ezen az estén igazi karneváli hangulat költözik a Gozsdu Udvarba! Latin ritmusok, kubai táncosok, színpompás jelmezek gondoskodnak a különleges farsangról, ahol a talpalávalót a Salsa Cubano zenekar szolgáltatja! A buli ingyenes!

SZOMBAT – február 27.

Royal Russian Ballet – Hattyúk Tava – Budapest Kongresszusi Központ

Ha meg kellene nevezned, melyik a legismertebb balett a világon, mit választanál? Minden bizonnyal Csajkovszkij művét, A hattyúk tavát, amit most a klasszikus orosz balettiskola táncosainak előadásában nézhetsz meg! Kár lenne kihagyni!

Malacságok Fesztiválja a Ráday utcában! – Ráday Feszt

Jó lenne a szombatot önfeledten, finom ételeket fogyasztva eltölteni? Akkor irány a Ráday Feszt! Ezen a hétvégén a város egyik legjobb utcája isteni malacos ételekkel vár: lesz malachús tepsiben, késhegyen, kávézóban, galériában, vendéglőben, házak udvarán, vagyis egy igazi „tor-túrán” vehetsz részt! Ráadásul még zenei programok, tematikus séták is lesznek!

VASÁRNAP – február 28.

Drukkolj velünk a Saul fiának! – A Filmtekercs.hu és a Budapest Secret Cinema bemutatja: And the OSCAR Goes to – AnKERT

Vasárnap este mindenképp maradj ébren és szurkolj együtt a többi filmrajongóval, hogy idén a legjobb külföldi filmnek járó Oscart a Saul fia vigye haza! A közös drukkolás estéjén egyébként a szintén Oscar-várományos Ex Machinát is megnézheted, de lesz DJ és QuizNight játék is.

A leszbikusság képei a Kádár-korszak pszichiátriai irodalmában – Bálint Ház

Milyen is lehetett a tudományos pszichiátriai-szexológiai diskurzus a Kádár-korszak idején? Az előadás során erre kaphatsz választ, ahol az államszocializmus alatt megjelent szakirodalom elemzésén keresztül átfogó képet kaphatsz a korszak szexualitásról, nemi szerepekről, családról, és társadalomról alkotott ideájáról.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást