Farmer minden testalkatra! Mutatjuk, melyik áll rajtad tökéletesen

Farmer minden testalkatra! Mutatjuk, melyik áll rajtad tökéletesen

Címlap / Stílus / Divat / Farmer minden testalkatra! Mutatjuk, melyik áll rajtad tökéletesen

Korábban olvashattátok, hogy milyen alkathoz milyen szoknyafazon az ideális, most pedig folytatjuk ezt a témát, de ezúttal a farmerokra vonatkozóan. 

A farmer egy nagyon közkedvelt és ugyanakkor sokrétű uniszex viselet. Nők és férfiak kedvence, szinte mindenki ruhatárában alapdarabként ékeskedik (legalább) egy-kettő.

Talán azért számíthat mindenki kedvencének, mert egyszerre hordhatjuk sportosan, illetve picit tovább gondolva, akár még elegánsan is. Jól mutat egy laza pólóval, pulcsival, de még egy elegánsabb inggel, sőt fokozva a hatást egy blézeres kombinációval is zseniális párost alkothat.

Kérdés, milyen alkalomra viseljük, és természetesen az is, hogy milyen alkatra milyen fazon kerül. Utóbbit szempontot vizsgáljuk meg egy picit közelebbről.

Alma alkatra

Ahogy azt korábban is említettük az alma alkatra jellemző, hogy mellben, vállban picit erősebb, tehát ezt kell egyensúlyba hozni a csípő szélességével, illetve célszerű egyúttal a derekat is kihangsúlyozni.

Fazonokat illetően érdemes kerülni a nagyon szűk répa és skinny fazonokat, ellenben az egyenes, vagy esetleg lezserebb fazonok ideális megoldást jelentenek. Ajánlott a magasított derekúak között is körbe nézni. A magasabbak kipróbálhatják a trapéz fazont is, de ügyeljünk arra, hogy a szára ne legyen azért túl bő, mert könnyen zömökebbnek tűnhetünk benne, mint kéne.

Próbáljuk ki bátran a mintás és koptatott fazonokat, kivétel akkor, ha egy picit alacsonyabb termettel rendelkezünk, mert akkor előfordulhat, hogy a mintás és koptatott szintén szélesítő hatást keltene.

Zsebek közül jöhet a svéd zseb, folt zseb, de akár a picit térben kiugró megoldások is.

Tipp: Szűkebb felsőkben érdemes gondolkodni.

Körte alkat

A körte alkat felül keskenyebb, csípő tájékon pedig szélesebb testalkatot takar. Érdemes inkább a felsőtestünkre terelni a hangsúlyt, a csípőt, feneket pedig egy picit finomítani, vagy legalább is csínján bánni a fazonokkal, mintákkal, koptatásokkal.

Ennek az alkatnak az egyenes és a cső fazon a legideálisabb megoldás, ami finomítja a csípő vonalát. Ha magasabbak vagyunk, akkor lehet próbálkozni a bővülő szárú trapézzal is. Nem túl széles csípő esetén a szűkebb fazonokkal is lehet kísérletezni, de ha szűk, akkor semmiképpen ne legyen koptatott, esetleg mintás a farmer.

Mindenképpen előnyös inkább a sötétebb színekből, árnyalatokból válogatni. A szaggatott, foltos, koptatott, fényes illetve mintás darabokat pedig inkább mellőzzük, mert igen csak szélesíthetnek.

Fazonokat illetően pedig a magasított derék tabu, mert növeli a csípő és a fenék kiterjedését, a csípő fazonok közül kerüljön ki inkább a szerencsés viselni kívánt darab. A nagy zsebek és a svéd zseb ugyan ezt a hatást keltheti, ezért a zsebek közül is inkább az általános megoldásokat válasszuk. A farzsebek, ha egy kicsit egymás felé vannak forgatva, optikailag lecsalhat a fenék szélességéből.

Tipp: A bővebb, most nagyon divatos oversize fazonú felsők közül érdemes lenne mazsolázni.

Homokóra alkat

A homokóra típus a mellben és csípőben hasonló mértékben gömbölyded alkat, jellemzően ehhez egy vékonyabb derék társul.

Ez az alkat viselheti a szűkebb fazonokat is és a bővebbeket is egyaránt. Arra kell csupán ügyelnie, hogy ha nem elég magas, akkor érdemesebb a szűkebbek közül választani, mert a bővebb fazonok ebben az esetben kissé összenyomhatják termetüket és elveszhet mögöttük az egyébként nőies alakjuk. A trapéz farmer ebben az esetben is jól sülhet el, itt szintén a magasság és a trapéz szélességének mértéke szabhat határt a lehetőségeknek.

A magasított derékkal vigyázzunk, mert csakúgy, mint a körte alkatnál elképzelhető, hogy szélesíthet bennünket. Biztosabb, ha inkább csípő, vagy csak mérsékelten magasított derékmegoldások közül választunk. 

Ha szűkebb szabásra esne a választás, akkor a csípő környékén mintás, szaggatott, koptatott változatok jelenthetnek problémát, ugyanis elképzelhető, hogy kissé szélesíthetnek. Legjobb itt is a sötétebb és egyszínű darabok közül válogatni. A zsebek közül is a lapos és diszkrétebb változatok a beváltak.

Tipp: Próbáljuk meg kihangsúlyozni derekunkat karcsúsított fazonú felsőrészekkel, adott esetben, ha jól mutat az összeállításhoz egy ideális vastagságú övet is bevethetünk a derék magasságában.

Banán alkat

A banán alkat általában nyúlánk, csípőben és mellben, vállban hasonló széles, illetve derékban kevésbé formás. Itt feladat, hogy egy picit nőiesítsük az alakot. Tulajdonképpen ez az az alkat, amin nagy valószínűséggel az összes fazon egészen jól mutat a szűkektől a trapézon keresztül a bővebbekig.

Jellemzően a szűkebb fazonok állnak a legmutatósabban ennek a típusnak. Egyedül arra érdemes figyelni, hogy valahogy próbáljuk meg kiemelni a derekat, ezért bátran kísérletezhetünk a magasabb derekú nadrágokkal is, melyek egy kicsit formázhatják derekunkat. 

Zsebekből és mintákból bátran válogathatunk, mivel ez az alkat nyúlánk és legtöbb esetben vékony, ezért nem szélesíti különösebben semmi. Sőt, kifejezetten nőiesíti őket, ha színesebb, fényesebb, vagy nőies mintavilágú darabokat választanak maguknak. 

Tipp: Ha magasított derekú nadrágot választasz és betűröd a felsőd, akkor mindenképpen jól mutat, ha kiegészítés képen egy oda illő övet is behúzol a nadrágba. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást