Az almáskeresztúri gasztrofarmer, aki saját maga termeli az éttermi fogásokat

Az almáskeresztúri gasztrofarmer, aki saját maga termeli az éttermi fogásokat

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Az almáskeresztúri gasztrofarmer, aki saját maga termeli az éttermi fogásokat

A mai világban szerencsére egyre többen ismerjük fel, mennyire fontos, hogy valóban minőségi ételeket fogyasszunk, és azoknak a származásával is tisztában legyünk. Erre nagyszerű lehetőséget kínál a farm to table koncepció, amely a közelből származó alapanyagokra helyezi a hangsúlyt.

VIDEO Pár percben megtanítalak, hogyan készíts elbűvölő Valentin-napi sminket

Hogy mennyire nagyszerű is ez, arra jó példa Kaba Lamine farmja is, ahol igazán értékes, ízletes ételeket, természetközeliséget, sőt még valódi vendégszeretetet is kaphatunk.

Hogyan működik nálatok a farm to table koncepció?

Amit itt, mi magunk a farmon megtermelünk, az kerül a tányérakra. Azokból az alapanyagokból főzünk és készítünk ételeket itt, a kis vendéglőnkben. Gasztrofarmernek szoktam mondani magam, mert az eredeti végzettségem szakács, amihez hozzájöttek a mezőgazdasági tanulmányaim, ezeket is hasznosítom a mindennapjaink során. Amit mi nem tudunk megtermelni, azt pedig más, lehetőleg közeli termelőktől szerezzük be, hogy ezáltal őket is támogassuk.

Forrás: facebook.com/kabafarm

Miért döntöttetek annak idején úgy, hogy ezt az irányt szeretnétek követni?

Eredetileg magunkat szerettük volna ellátni. Nem terveztük, hogy üzletet csinálunk belőle, elsősorban az volt a célunk, hogy magunkat lássuk el jó ételekkel, egészséges élelmiszerekkel. Akkor még azt sem tudtuk, hogy kecskéink is lesznek, mert csak kertészkedésben gondolkodtunk. Aztán úgy voltunk vele, hogy egy kecske is elfér itt, aztán az egyből lett négy, mert nyájban élő állat.

Forrás: facebook.com/kabafarm

Amint egyre több dologba beletanultunk, a termelés is növekedni kezdett, és már nem tudtunk volna mindent mi elfogyasztani. Ezután folyamatosan lettek vendégeink, akiknek elkezdtünk főzni, és közben az élet alakította úgy, hogy a farm to table koncepciót kezdtük el követni, és tesszük ezt mind a mai napig is. Amikor pedig felfedeztem, hogy ez így van, annak nagyon örültem.

Forrás: facebook.com/kabafarm

Mitől lehetnek az ilyen úton a tányérra kerülő ételek egészségesebbek?

A kisgazdák általában kevesebb tartósítószerrel dolgoznak, vagy teljesen kerülik is azokat, és a legtöbben a közvetlen közelünkben igyekszünk eladni a megtermelt élelmiszereket vagy az abból készült ételeket. Így pedig valóban friss termékek, ételek kerülhetnek az emberekhez. Mi zömében kecskéket tartunk, mellette birkákat, sertéseket is, és a húsukból készítünk ételeket.

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!