Pénz és hivatás

A fájdalommentes spórolás 5 trükkje

Becslések szerint az amerikai 18 és 34 év közötti fiatalok kétötöde egyik hónapról a másikra él, ráadásul ez az arány valamelyest magasabb a nőknél. Miután Magyarországon még ennél is kedvezőtlenebb lehet a helyzet, csokorba szedtünk néhány olyan ötleted, amivel hónap végén is maradhat valami a pénztárcádban, ugyanakkor nélkülöznöd sem kell.

Csoportos vásárlás

Ha van egy, esetleg több olyan barátnőd, akivel hasonló a méretetek vagy a stílusotok, közösen is beruházhattok egy-egy darabba, amit felváltva viseltek majd az adott szezonban.

Így olyan holmikat is megengedhettek magatoknak, amelyeknek az ára már az elérhető kategória fölött van.

Különösen célszerű olyan holmikat beszerezni ezzel a módszerrel, amit amúgy is csak ritkán vennétek fel.

A koktélruha, az estélyi, az alkalmi cipő és a legelegánsabb kosztüm pont ide tartozik – és voltaképpen mindegy, hogy két bevetés között melyikőtöknél lóg a szekrényben!

Egyedül a felelősséget kell előre tisztázni: ha történik valami a közös tulajdonnal, nyilván a károkozó viseli a következményeket.

Laza haveri viszony esetén tehát nem feltétlenül ajánljuk ezt a lehetőséget.

Ruha-cserebere

A ruhacsere valóságos mozgalommá érett – pontosabban azzá emelte a kifürkészhetetlen női természet.

Bizonyára veled is megesett már, hogy egyszerűen „kiszerettél” egy makulátlan állapotú, vagy éppen sosem hordott cuccból, amit végül a szekrény mélyére rejtettél, hiszen nem akartad kidobni.

Olvastad már?  Kipróbáltam: ezzel a 3 spórolós trükkel sikerült megtakarítanom 30 ezer forintot a hónap végére

Ha összehozol a barátaiddal, a munkatársaiddal vagy a rokonaiddal egy ilyen csereklubot – akár egyetlen összejövetel erejéig –, máris költségmentesen frissítheted fel a gardróbod.

Mindössze annyi a szabály, hogy mindenki hozzon magával annyi megunt vagy tévedésből vásárolt ruhát, amennyit csak tud, aztán pedig bulihangulatban, próbálási lehetőséggel egybekötve cseréljenek gazdát a dolgok.

Ez sokkal idő- és energiatakarékosabb, mintha egyenként próbálnál megválni a cuccoktól.

Lakásfelújítás ingyen

Nem tűnik olcsó mulatságnak egy kicsit felturbózni az otthonodat – olyannyira nem, hogy egy-egy bútordarab is több tízezer forintba fáj, hát még egy egész garnitúra!

A festés áráról nem is beszélve, ami egy lakásra kiszámolva ugyancsak kisebb vagyon lehet.

Vedd a kezedbe az irányítást, mert a festékek és az ecsetek beszerzésével te is elvégezheted a munkát, akár barátok vagy családtagok segítségével!

Ami pedig a bútorozást illeti, rengetegen válnak meg tökéletes állapotú példányoktól költözés vagy más okok miatt.

Mindössze meg kell találnod azokat az internetes oldalakat, amelyek erre szolgálnak.

A módszerrel kisebb dekorációs elemeket is beszerezhetsz, amelyek gyönyörűek, viszont eszedbe sem jutott volna értük pénzt adni.

Kezdj el félretenni!

Sokkolónak tűnhet az ötlet, hogy pénzt tegyél félre, holott nem nagyon van miből.

Olvastad már?  5 spórolási tipp, hogy nyáron se ürítsd ki a bankszámládat

Pedig ha megszokod a „spájzoló” magatartást, hamar belső igényeddé válhat az efféle spórolás.

Már az is fantasztikus, ha minden fizetésnapon kivonsz egy ötezrest a forgalomból.

Fontos, hogy ez fizikai formában történjen, tehát akár befőttes üvegbe helyezett bankjeggyel, esetleg megtakarítási számlára, automatikus átutalás segítségével.

Így megnehezítheted, hogy hozzányúlj egy hó végi, kevésbé indokolt esetben.

Lehet, hogy nem gyarapodik a megtakarításod álomsebességgel, ám elindulsz egy úton, és elkezdesz anyagi felelősséget vállalni a saját jövődért – ami óriási dolog!

Vigyázz a cuccaidra!

Ovisnak tűnhet az intelem, mégis van létjogosultsága: hiszen minél jobban vigyázol a dolgaidra, annál kisebb az esélye, hogy tönkremenjenek, és a pótlás miatt költségbe verjenek.

Ha mosás előtt például felhúzod a ruhák cipzárját, lényegesen csökken annak a kockázata, hogy a fogak széttépjenek valami mást.

A táskáid sokkal jobban érzik magukat polcra téve, mint felfüggesztve, hiszen így a pántjuk nem nyúlik meg. A sötét ruhákat bőven elég három-négy hordás után kimosni, hacsak nem lesznek kifejezetten piszkosak.

A műszaki cikkekkel pedig bánj úgy, hogy tényleg lelkük van! Hogyan is hibáztathatod folytonos lefagyásért a telefonodat, ha állandóan dobálod, kint felejted a tűző napon, és rendszeresen hagyod, hogy megázzon?

Neked van valamilyen extra spórolási tipped a mindennapokra? Várjuk hozzászólásban!