A fagyasztó tipikusan az a része a háztartásnak, amelyet a legtöbben egészen addig használunk úgy, ahogy van, ameddig nem észleljük azt, hogy nem működik megfelelően. Pedig valójában időnként a fagyasztót is alaposan ki kellene tisztítanunk, és nem csak azért, hogy például ne halmozódjanak fel benne az élelmiszerek azért, mert egyes termékekről már régen elfeledkeztünk. Szerencsére viszont nem egy bonyolult műveletről van szó, és tényleg csak nyerhetsz vele, ha időt szánsz rá.
VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől
1/5 A baktériumok a fagyasztóban is jelen lehetnek
Népszerű tévhit, hogy a baktériumok fagyos hőmérsékleten nem tudnak szaporodni, ezért a fagyasztóban nem is kell tartanunk tőlük. Az igazság viszont az, hogy többek közt a Salmonella, az E. coli és a Listeria baktériumok is túlélik a fagyasztót, és amint melegebbre kerülnek, újra szaporodni kezdenek.
Vagyis ha lefagyasztasz egy élelmiszert, az önmagában gyakran csak a baktériumok szaporodását állítja meg, de nem lesz mentes tőlük. Éppen ezért fontos, hogy még a fagyasztóban tárolt élelmiszerek állapotát is ellenőrizd fogyasztás előtt. Az már pedig csak a ráadás, hogy ha koszos a fagyasztód, az a készülék működését is akadályozhatja, és meghibásodáshoz vezethet.