Ezzel a módszerrel választhatod ki a bőrszínedhez illő legjobb testszínű rúzst

Ezzel a módszerrel választhatod ki a bőrszínedhez illő legjobb testszínű rúzst

Címlap / Stílus / Arc / Ezzel a módszerrel választhatod ki a bőrszínedhez illő legjobb testszínű rúzst

Ha felülnél a trendvonatra, és testszínű rúzsban gondolkozol, először érdemes gondolkodnod – egy rosszul megválasztott árnyalattal ugyanis betegítheted, sápaszthatod magad, és nagyon furcsa összhatást is kelthet az arcodon.

Minden bőrszínhez más árnyalat és más színek állnak jól – böngéssz az alábbi listából, válaszd ki a sajátodat, és ezeket a nude színeket keresd!

Alabástrom bőr

Az alabástrom a sápadt bőr legsápadtabbja, ezért nem érdemes szürkés, barnás testszínben gondolkodnod, mert azzal csak úgy fogsz kinézni, mintha épp akkor másztál volna ki a sírból.

A barna kifejezetten még jobban sápaszt, ezért inkább a rózsaszínes árnyalatokat keresd, amelyek mégis megtartják a nude jellegüket.

A barnát, a szürkét és a sötétebb színeket inkább felejtsd el.

 

Sápadt bőr

A sápadt bőrűeknek egy fokkal több lehetőségük van, mint az alabástrom bőrűeknek, mivel van egy kis szín az arcukban, így több árnyalat közül válogathatnak.

Érdemes viszont a rózsaszínes nude-oknál maradni, ebből is a természetes szájszínednél egy fokkal sötétebben gondolkodni, mivel ez kiemeli a bőrszínedet, de nem sápaszt még pluszban.

 

Fehér bőr

A fehér bőrt itt átmenetnek kell érteni a sápadt és az olajbarna árnyalat között, ezért, ha ilyen árnyalatú a bőröd, rúzst is úgy kell választanod, hogy valahol a kettő stílusa közé essen.

Mehetnek a pinkes árnyalatok, de már válogathatsz a visszafogott bézs verziók közül is, nem fog ugyanis túlságosan sápasztani, ha megtalálod a megfelelőt.

Arra azért figyelj, hogy még mindig inkább a rózsaszínes árnyalatok domináljanak.

 

Olívabarna bőr

Az olívabarna bőr lehet meleg (sárgásabb), vagy hideg (rózsaszínesebb) jellegű, ehhez kell nude rúzst választani.

Előbbi csapathoz tartozók inkább a meleg bézs, karamelles árnyalatokat részesítsék előnyben, és inkább a rózsaszínes felhangú változatoknál maradjanak, mint a sárgásaknál.

A hideg jellegű bőrre gyakorlatilag bármilyen testszínű rúzs illik, mindegy, milyen árnyalatot választasz.

A legjobban azért a barackos verziók mutatnak, de próbálkozhatsz sötétebb és világosabb rúzzsal is, mindegyik jól fog állni.

 

Lebarnult bőr

Így nyáron különösen aktuális, hogy a napbarnított bőrrel mit kezdjen az ember – ilyenkor jöhetnek a nude szájfények, akár egy kis csillogással is, főleg akkor, ha egyébként világosabb a hajszíned és a szemeid is.

A csillogás és a fényesség ki fogja hozni emelni a barna bőrödet, mindegy, hogy a szoláriumban vagy a napon szerezted.

 

Mokkaszínű bőr

A mályva árnyalatai nagyon jól kihozzák a mokka bőr szépségét, érdemes kicsit lilás nude-okban gondolkodni, ha ilyen árnyalatú a bőröd.

Attól függően, hogy a mokka skála melyik vége felé közelítesz, a sötétebb tónusokhoz előveheted a csokoládészíneket és a bogyósgyümölcs árnyalatokat, a fekete bőrön ugyanis ezek mutatnak a legjobban.

 

Sötét bőr

A sötét bőrre nagyon jól mutatnak a természetes ajakszínt lemásoló, sötét barnás tónusok, de kiemelik a bőröd árnyalatát a kicsit világosabb, barna testszínű rúzsok is.

Itt a precizitáson legyen a hangsúly: ha sötét árnyalattal dolgozol, mindig figyelj arra, hogy pontosan kend fel a rúzst, különben nem lesz szép az összhatás.

 

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!