Kikapcsolódás / Szórakozás

Ezzel a betűvel egyetlen országnak sem kezdődik a neve: melyik az?

Ezzel a betűvel egyetlen országnak sem kezdődik a neve: melyik az?

Érdekességként megjegyezzük még, hogy kevésbé „extrém” betűkkel is feladhatod a leckét: O-val például csak Oman, Olaszország és Oroszország neve kezdődik, de ha például angolul játszotok, máris csak Oman marad, hiszen Olaszország és Oroszország neve csak magyarul kezdődik O betűvel. Ha már nem létező államok neve is játékban van, akkor itt még szerepelhet az Oszmán birodalom is, ami egyébként történelmi távlatokban gondolkodva nem is olyan régen, 1923-ban szűnt meg.

Néhány ritka megfejtéssel te lehetsz az ország-város játék királya

Nincs túl sok Z betűs ország sem: csak Zambia és Zimbabwe, illetve magyarul ide tartozik még a Zöld-foki Köztársaság is. Az egykor független Zanzibár viszont napjainkban Tanzániához tartozik, így már nem számít önálló államnak.

V betűvel is összesen 3 ország, Vietnám, Venezuela és egy, a Csendes-óceán dél-nyugati részén található állam, Vanuatu neve kezdődik.

Ha magyarul játszotok, jó ötlet lehet még bedobni a Cs-t (feltéve, hogy a C-t nem fogadjátok el), mert ekkor szinte mindenkinek Csehország fog eszébe jutni, te pedig pontokat szerezhetsz az egyetlen másik helyes megfejtéssel, Csáddal, illetve az R betűvel, amiből az egyértelmű megfejtés, Románia mellett szintén egyetlen lehetséges válasz van, a sokkal kevesebbeknek eszébe jutó Ruanda.

Oldalak: 1 2

1 hozzászólás

  • Avatar
    Csillagvirág
    2021.03.02., 22:25

    Az X volt az első gondolatom. Bejött.

    Válasz

Írj egy hozzászólást