Életmód / Lélek

A halálunk előtt pontosan ezt érezzük: a kémikusok elmagyarázzák

A halálunk előtt pontosan ezt érezzük: a kémikusok elmagyarázzák

A sérüléstől a halál utánig

“Ha bekövetkezik a végzetes sérülés, nagy valószínűséggel komoly fájdalmat érzel.” – teszik hozzá a tudósok a nyilvánvaló részletet, amihez talán még nem kell kémikusi diploma. A neuronok üzenetet küldenek az agynak: tegyen meg bármit, hogy a fájdalmat megállítsa.

Ami azonban ennél is érdekesebb, hogy a legfrissebb tanulmányok szerint a klinikai halál beállta után az agy még tovább dolgozik. Ez egyfajta túlfeszülés eredménye, az utolsó energiák felhasználása, hiszen ezen a ponton nincs értelme tovább raktározni őket, így az agy végső kísérletet tesz a megmenekülésre, külső segítség nélkül azonban erre már nem sok esély marad.

Ugyanakkor sokan úgy vélik, hogy ez a túlfeszített agyi működés lehet a magyarázata a testen kívüli élménynek, amit sokan akkor tapasztalnak, amikor a klinikai halál állapotából kerülnek vissza.

Ha azonban a test nem kap segítséget, a klinikai halál utáni következő lépcső a biológiai halál. És azt, hogy ez után mi következik, egyelőre senki nem tudja megmondani.

Oldalak: 1 2

7 hozzászólás

 • Avatar
  ramipali
  2020.10.27., 14:37

  Te már biztosan tapasztaltad,hogy tudod.

  Válasz
 • Avatar
  windirex
  2021.01.06., 09:16

  hülyeség , ha súlyos sérülésed van lehet ,hogy észre se veszed onnan tudom ,hogy ea kezemben robbant fel a lőszer semmit nem éreztem ,csak később igen akkor aztán rendesen hasogatott.

  Válasz
 • Avatar
  Kiss Sándor
  2021.01.06., 10:19

  Már átélted?
  Szar lehet neked.

  Válasz
 • Avatar
  Gakka
  2021.04.04., 23:20

  “Ennek evolúciós szempontból valószínűleg az a jelentősége” – mármint annak, aki a majomtól származik. Nézzük, mit mondanak más tudósok: http://teremtestudomany.hu/

  Válasz
 • Avatar
  benő
  2021.04.04., 23:37

  Egy újabb cikk, ami nem szól semmiről.
  Gratulálok!

  Válasz
 • Avatar
  Háry László
  2021.04.05., 05:48

  Kedves Margit! Tudom: a sajtóban önmagunkat és bármit el kell adnunk, még ha az anyagnak súlya sincs! Hajdan a “szovjet tudósok” volt az ehhez vezető varázsszó. Manapság a “brit, vagy amerikai” kutatók. Bővebb forráscím nélkül. No, de semmi baj: mint a hajdani “Népboltban”?: bekalkuláljuk a mindennapos átverést…

  Válasz
 • Avatar
  ramipali
  2021.04.05., 10:42

  Te Jó Isten!
  Még itt tartasz?
  Nincs újabb baromságod?
  Hülye seggfej vagy!

  Válasz

Írj egy hozzászólást