Ezért nem posztolnak magukról állandóan a boldog párok – ti közéjük tartoztok?

Ezért nem posztolnak magukról állandóan a boldog párok – ti közéjük tartoztok?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ezért nem posztolnak magukról állandóan a boldog párok – ti közéjük tartoztok?

Manapság gyakorlatilag mindannyiunk életét átszövi, befolyásolja a világháló. A közösségi oldalak is hatalmas teret nyertek, és sokan sajnos sokkal több időt töltenek online, mint az ildomos lenne. Nem képeznek kivételt ez alól a szerelmes párok sem… De vajon kik boldogabbak: akik állandóan közös fotókat posztolnak, vagy akik egyáltalán nem élnek ezzel a lehetőséggel?

Egyik véglet sem nyerő

Azok a felmérések, amiket célirányosan ebben a témában készítettek, arra mutatnak rá, hogy egyik véglet sem szerencsés a párok életében. Tehát nem jó, ha minden egyes közös pillanatotokat megosztjátok, vagy akár csak heti rendszerességgel posztoltok magatokról. Ugyanakkor nem igazán ideális az sem, ha ránézésre senki sem tudja rólatok eldönteni, hogy egy párt alkottok-e, tehát semmi nem utal arra, hogy jártok, vagy éppen házasságban éltek. Hogy miért? A válasz szerencsére nem olyan bonyolult.

Ha túl sokat posztoltok

Az állandó posztolgatással a többség palástolni szeretne valamilyen hiányosságot, tehát, ha folyton közös képeket osztotok meg, akkor át kell gondolnotok, mi hiányzik a kapcsolatotokból. Ez talán elsőre furcsának tűnhet, és nem is feltétlenül gondolsz arra, hogy bármi gondotok lenne, hiszen – elvileg – azért posztoltok, mert boldogok vagytok.

A felmérések azonban arra mutatnak rá, hogyaz igazán boldog pároknak nincs szükségük arra, hogy ezt az intim érzést folyton megosszák másokkal. Tökéletesen elvannak úgy, ahogy egy párnak általában lennie kell: édes kettesben.

Ha minden rendben van köztetek, akkor nem érzitek szükségét annak, hogy rendszeresen visszaigazolást kapjatok a külvilágtól, nem igénylitek, hogy ismerősök, vagy akár idegenek azt bizonygassák nektek, mennyire összepasszoltok és milyen jó, hogy egymásra találtatok. Nincs szükségetek elismerésre, hátveregetésre, sem annak hirdetésére, hogy tökéletes a kapcsolatotok. Valószínűleg egyébként nem az (senkinek sem hibátlan a kapcsolata), de mindkettőtöknek jól esik elhitetni ezt másokkal és magatokkal egyaránt.

Ezért nem posztolnak magukról állandóan a boldog párok - ti közéjük tartoztok?

Másik intő pont, hogy ha valamit igazán élvezel, megéled a pillanatot, akkor nem azon jár az eszed, hogy a telefonodat nyomkodd, vagy éppen fotózz vele. Ez igaz a párkapcsolatokra is! Miért lenne fontos, hogy minden másnap megörökítsd, hogyan ölelitek, csókoljátok meg egymást? Nem lenne sokkal jobb, ha akkor és ott arra koncentrálnál, amit éppen átélsz? A válasz egyértelmű…

A harmadik és egyben utolsó fontos szempont pedig a közös képek intimitása. Jellemző módon gyakoribb, hogy inkább a nők posztolnak ilyen fotókat, aminek az az oka, hogymi sokkal lazábban kezeljük az intimitást – ez jól meglátszik például a barátnői csevegésekben is.

A férfiak azonban szigorúbban kezelik ezt a kérdést, és legfeljebb csak szerelmük irányában merik kimondani, kimutatni, mit éreznek.

Emiatt van, hogy a férfiak ritkábban posztolnak intim, vagy csak egyszerűen közös fotókat. Ha ilyen társad van, vedd figyelembe az érzéseit, és ne tedd kirakatba az életeteket, hisz az ő szemében ezzel eloszlatod a köztetek levő bensőséges hangulatot.

Mi a baj a másik véglettel?

Nem árt átgondolni a kapcsolatokat akkor sem, ha nem fűlik a fogatok ahhoz, hogy közös képet osszatok meg magatokról, vagy csak egyszerűen nyilvánossá tegyétek, hogy egy párt alkottok. Vajon mi állhat ennek hátterében? Ha egyikőtök sem igazán használja a közösségi portálokat, akkor kell a legkevésbé aggódnod, hiszen ekkor valószínűleg csak arról van szó, hogy a plusz beállítás és töltögetés csupán nyűg lenne, és úgy érzitek, senkinek semmi köze a magánéletetekhez. Ez rendben is van! Azonban, ha napi rendszerességgel használjátok, esetleg a fél életeteket ott töltitek, akkor már érdemes elgondolkozni azon, miért titok a kettőtök kapcsolata. Ebben az esetben sokszor arról van szó, hogy bizonytalanok vagytok a kapcsolatotokban, esetleg takargatnivalótok van egymás előtt – egyik sem jó jel.

Ezt egyébként a felmérések is megerősítették: azok a párok a legboldogabbak, akik alkalmanként posztolnak magukról, tehát a profiloldalukon látszik, kivel alkotnak egy párt, ám távol sem esnek túlzásba sem az intimitás megosztásával, sem a posztok gyakoriságával.

Képek forrása: depositphotos.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást