Ezekkel a praktikákkal megnövelheted a borotvád élettartamát

Ezekkel a praktikákkal megnövelheted a borotvád élettartamát

Címlap / Stílus / Test / Ezekkel a praktikákkal megnövelheted a borotvád élettartamát

A borotválás még mindig az egyik legnépszerűbb szőrtelenítési módszer, köszönhetően praktikusságának és fájdalommentességének. Ám a jó munkához jó eszköz is kell – ezért nem árt, ha az alábbiakra te is odafigyelsz!

Válassz jó minőséget!

A legtöbb balesetet borotválkozás közben a figyelmetlenség okozza, illetve az, ha nem ügyelsz eléggé a minőségre.

Jó ötletnek tűnhet eldobható, egyszer használatos borotvát venni, de ezek sokszor már az első alkalommal sem hoznak látványos eredményt. Szóval, ha nem csak vágásmentes, de puha bőrre is szert tennél, akkor fektess be egy kicsivel több pénzt, és ne sajnálj költeni egy jó minőségű női borotvára.

Ezek nem csupán tökéletesen teljesítik a tőlük elvárt funkciókat, hanem sokkal jobban kézre állnak, nem túl durvák és nyilván minőségibb krémező csíkkal vannak ellátva, aminek szintén alapvetőnek kell lennie.

Ha a megfelelő eszköz megvan, az alábbi praktikákkal ráadásul az élettartamán is sokat növelhetsz!

Puhább szőrszálak

Bár a borotválkozástól nem lesznek erősebbek a szőrszálaid, felületüket nem éri annyi külső hatás, hogy elvékonyodhassanak: így a tövük meglehetősen durvának hathat.

Ezt természetesen a borotvád is megsínyli, így az első fontos feladatod, hogy mindig csak a felpuhult szőrszálakat kezdd el borotválni. Ehhez szükséged lesz egy forró fürdőre, illetve borotválkozáshoz használható habra, gélre, esetleg tusfürdőre.

A meleg és a krém alapú termékek hatására a borotvád könnyen siklik majd a bőrödön, a felpuhult szálakat pedig jóval egyszerűbben el tudja majd távolítani. Extra előny, hogy ha az előkészítésre több időt szánsz, gyorsabban tudsz borotválkozni, így kevesebbszer kell végighúznod az eszközt a bőrödön.

Az eredmény a sokkal puhább bőr mellett, az akár hetekkel tovább élesen maradó pengék.

Tökéletes tisztítás

Ez nem csupán higiéniai kérdés, hanem a borotva élettartamát tekintve is alapvető fontosságú lépés.

Nem kell túl sok időt szánnod a procedúrára, elég, ha folyó víz alatt leöblíted a pengéket – ha a pótlás valóban méregdrága lenne, akkor használhatsz alkoholt, vagy spray állagú fertőtlenítőt a célra.

De vigyázz, mert ha ezt kihagyod, a tusfürdő és a borotvahab rászárad a krémező csíkra, ez pedig csökkenti a borotva hatékonyságát. A részecskék a szőrszálakkal együtt ugyanis nem csak a csíkot károsítják, hanem a pengéket is.

Ennek köszönhetően a következő borotválkozásnál az eszköz nem lesz ugyanolyan hatékony, sőt még sérülés is okozhat. Minél többször elmarad a tisztítás, annál nagyobb eséllyel… Szóval ezt a lépést semmiképpen se hanyagold el!

Ne zárd le nedvesen

Fontos szempont az is, hogy a borotvára sose tedd vissza a védőburkot száradás előtt, sőt az a legjobb, ha úgy teszed le, hogy a penge teljesen szabadon maradjon.

Amíg nincs rajta a műanyag védőréteg, addig nagyon sérülékeny, viszont ha nedvesen elzárod, akkor akár be is rozsdásodhat, de mindenképpen veszíthet hatékonyságából.

Rázd ki a borotvából a felesleges vizet, majd hagyd teljesen megszáradni – ha egészen biztosra mennél, ne is a tusoló közelében tárold, hiszen a fürdőben terjengő pára a borotvát sem kíméli.

Ha nincs kedved megvárni, hogy a borotva magától megszáradjon, gyengéden felitathatod róla a nedvességet egy szálmentes papírtörlő segítségével, de természetesen az a legjobb, ha néhány órára biztos helyre félre tudod tenni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást