Itt készül a reggeli, a vasárnapi ebéd, a finom sütemények és a kávé, amit a vendégek elé teszel. Mindenki tudja, hogy a konyhát érdemes tisztán tartani, és biztosan te is odafigyelsz erre – de lehet, hogy főzés vagy takarítás közben tudtodon kívül is elkövetsz néhány hibát, amiért nagy árat fizethettek. Te tudtad, hogy mit szabad és mit nem, ha konyhai higiéniáról van szó?
4/4 A konyharuhával törölsz le mindent IS
A szabály: Használj külön törlőrongyot, és inkább csepegtetve száríts!
Akárcsak a mosogatószivacs, a konyharuha esetében is igaz, hogy körültekintően kell bánnod vele. Mivel mindig kéznél van, ezzel törlöd le a kicsöppenő ételt, italt, beletörlöd a kezed ételkészítés közben, mosogatáskor, majd ezzel törlöd el a vizespoharat, mielőtt inni adsz belőle a gyereknek… Nem jó ötlet, ugye?
Használd körültekintően a konyharuhát, rendszeresen cseréld, mosd magasabb hőfokon, akár fehérítő programon, és mosogatás után ha lehet, ne törölgesd az edényeket, poharakat, hanem hagyd őket lecsepegni, ez a leghigiénikusabb eljárás.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!