Itt készül a reggeli, a vasárnapi ebéd, a finom sütemények és a kávé, amit a vendégek elé teszel. Mindenki tudja, hogy a konyhát érdemes tisztán tartani, és biztosan te is odafigyelsz erre – de lehet, hogy főzés vagy takarítás közben tudtodon kívül is elkövetsz néhány hibát, amiért nagy árat fizethettek. Te tudtad, hogy mit szabad és mit nem, ha konyhai higiéniáról van szó?
3/4 A mosogatószivaccsal törlöd le a pultot
A szabály: Ne vidd át a baktériumokat egyik helyről a másikra!
Kéznél van és praktikus, ugyanakkor nem szabad megfeledkezni róla, hogy a mosogatószivacs állandóan nedves környezetet biztosít a baktériumoknak, amelyek a rajta maradt zsírfoltokban, élelmiszer-maradékokban vígan szaporodnak, így amikor a mosogatószivaccsal törlöd le a konyhapultot vagy az étkezőasztalt, könnyen lehet, hogy nagyobb koszt csinálsz.
Érdemes külön szivacsot vagy konyharuhát tartani erre a célra, hiszen míg az étkészletet mosogatás után folyóvízzel át is öblíted, addig a pult letörlésekor erre nincs lehetőség, vagyis sokkal nagyobb a fertőzésveszély. Használat után a mosogatószivacsot egyébként is mindig érdemes alaposan kimosni, hagyni megszáradni, és néhány naponta nedvesen betenni fél percre a mikróba, hogy fertőtlenítsd (vigyázz a gyulladásveszélyre, és arra, hogy a szivacs forró lesz!), átlagosan kéthetente pedig érdemes lecserélni.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!