Nem mindenkinek van idegzete minden reggel legalább fél órával korábban kelni azért, hogy reggelivel vesződjön – de az azért általában mindenkire igaz, hogy szeretné valami finommal elkezdeni a napot. Ha te is ebben a cipőben jársz, az alábbi zabkásákat próbáld ki: elég őket előző este összedobni, aztán reggel kivenni a hűtőből, és már kész is a finom, tápláló, egészséges reggeli.
4/4 Kakaós zabkása
Hozzávalók:
öt evőkanál zab
egy evőkanál fekete kakaó
édesítő ízlés szerint
egy-másfél deciliter növényi tej
fél evőkanál chia puding
Elkészítés:
A kakaós zabkása az egyik nagy klasszikus, nagyjából bármit hozzáönthetsz, és mindennel jól megy. Nagy előnye, hogy ha gyümölccsel akarod enni, akkor a savanyú, az édes, sőt, még a kicsit egzotikusabb ízű fajtákat is simán elbírja. Rakhatsz hozzá maracujától kezdve mangón át banánig, vagy erdei gyümölcsökig bármit. Sőt, ha szereted a magvakat, akkor sótlan mogyorót, diót vagy mandulát is rárakhatsz a tetejére. A kakaós zabkása a tökéletes alap ahhoz, hogy másnap némi toppinggal feldobd a reggelidet, és igazán Instagramra méltó legyen a nap első étkezése.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!