Ezeket kerüld el – 5 tipikus sminkbaki

Ezeket kerüld el – 5 tipikus sminkbaki

Címlap / Stílus / Arc / Ezeket kerüld el – 5 tipikus sminkbaki

Senki sem érthet egyszerre mindenhez. Nem várhatjuk el azt sem, hogy mindenki azonnal és elsőre tökéletes sminkeket készítsen. Biztos ti is láttatok már rosszul kiszedett szemöldököt, vagy éppen két árnyalattal sötétebb alapozószín-választást, amiről lesütött, hogy a hölgy valószínűleg nem bőrszínének megfelelőt választotta. Ezekről a tipikus sminkelési hibákról, bakikról írok most egy rövid összefoglalást, hogy melyek azok, amelyeket ezentúl ne kövessetek el.

A nem megfelelő alapozó szín választása

Annak érdekében, hogy ne te legyél a buliban a nevetség tárgya, figyelj arra, hogy jól válaszd meg az alapozó színét.

Az alapozót a bőr hibáinak eltüntetésére és az arcszín tökéletesítésére használjuk, ezért jól ki kell választanunk a színét, hogy az egybeolvadjon bőrunk tónusával.


Milyen arcbőrre milyen alapozót? Típusok és tanácsok


Vásárlás előtt érdemes tesztelned a terméket, így elkerülheted a kínos pillanatokat!

Szemöldök problémák

Sok hölgy küzd azzal, hogy tini korukban vékonyra szedték szemöldöküket, amely az idő előre haladtával már sehogy sem akar visszanőni.

Pedig manapság inkább a vastag, erős szemöldök a trendi. Akkor szoktunk hibázni, amikor visszarajzoljuk azt a részt, amit egyszer már mi a kelleténél jobban kiszedtünk, így mi rontottunk el.

Sokan szemceruzával rajzolnak szemöldökvonalon kívülre eső ívet, vagy éppen sokkal erősebb árnyalatúvá satírozzák azt.

Az én javaslatom az, hogy inkább bízzuk szakemberre ezt a hadműveletet, így elkerülhetjük a csodálkozó tekintetet, és bús arckifejezést sem fogunk vágni.

A pirosító színének és erősségének elrontása

Persze, jobb lesz a megjelenésünk összképe, ha az almácskáinkon van egy kis pír, na de azért ne legyünk pirospozsgás pöttöm Pannik!

A pirosító színének a kiválasztása sem mindegy, más színt kell használnia egy világos vagy egy sötét bőrű lánynak.

A legjobb tippem arra, hogy a pirosítót hova vigyétek fel: mosolyogjatok egy nagyot, és az almácskáitokra vigyétek fel a színt, lehetőség szerint rétegezve!

Ha már kellően élettel telivé vált az arcotok, akkor meg is állhattok az anyag felhordásával.

Csorgó szájfény

Ha eddig azt gondoltátok, hogy szexi az, amikor szinte lefolyik a szájfény az ajkakról, akkor most el kell szomorítsalak benneteket: hát nem!

Sőt, a töménytelen anyaghasználat ahhoz vezet, hogy az szépen elkezd lefolyni az ajkakról, és ezt ti észre sem veszitek. Ettől nevetség tárgyává váltok, és tuti össze fognak súgni a hátatok mögött.

Választhattok extrán csillogós szájfényt is magatoknak, csak tartsátok be a mértékletesség elvét, és vigyetek fel kevesebb anyagot az ajkaitokra.

Higgyétek el, ugyanúgy tündökölni fognak a csillogástól az ajkaitok.

Egyetlen szín a szemhéjon

Ezzel is nagyon vigyázzunk. Gyakran látom a lányokon, hogy csupán egy árnyalattal dolgoznak a szemhéjukra. Nem mondom, hogy nem lehet, de ezt a fajta szemsminkelést bízzuk inkább sminkesre.

Ajánlom, hogy a kiválasztott szín mellé használjunk a szempillatövekhez egy sötétebb színt, amivel mélyítjük a remekművünket.

Ami még abszolút mellényúlás, ha nagyon világos árnyalatot viszünk fel a szemünkre, és azt semmilyen más sötét árnyalattal nem árnyékoljuk. Ha mégis így járunk el, ne csodálkozzunk azon, ha sokan mondják majd: „Jajj,  nagyon fáradtnak tűnsz ma! Mi a baj?”

Lehetőség szerint tehát kerüljétek a fenti hibákat, így garantáltan jól fogjátok érezni magatokat a bőrötökben!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást