Ezeket a fürdőruha-fazonokat válaszd, ha kedveled az aktív, sportos nyaralást

Ezeket a fürdőruha-fazonokat válaszd, ha kedveled az aktív, sportos nyaralást

Címlap / Stílus / Ezeket a fürdőruha-fazonokat válaszd, ha kedveled az aktív, sportos nyaralást

A rendszeres edzésnek szerencsére nyoma maradt a vállaimon is, és szerettem volna kiemelni őket egy sportos fazonnal, aminek köszönhetően összekötöttem a kellemest a hasznossal: a zártabb szabásvonal rendkívül gyerekbarát. Nem kell állandóan igazgatnom a felsőmet, amikor a kislányommal játszunk a vízben, homokozunk a parton, ráadásul kényelmesen oldalra fordulhatok benne a nélkül, hogy folyton azt kellene figyelnem, mikor hozom magamat zavarba ejtő helyzetbe. Egy szó, mint száz, nálam esztétikum és praktikum szempontjából is győztek idén a sportos fürdőruhák. De milyen fazonok között érdemes keresgélned, ha te is feltankolnál belőlük a leárazásokon?

Egyrészes fazonok

Az egyrészes fazonok között találsz manapság rendkívül szexi darabokat is, már régen nem állja meg a helyét az az állítás, miszerint ezek a fürdőruhák unalmas, egyszerű, lapos fazonok. Ha azonban elsődlegesen sportoláshoz keresel fürdőruhát, akkor természetesen nem a mélyen dekoltált, extra vékony pántokkal megbolondított és furcsa helyeken kivágott egyrészesek között kell keresgélned.

Ugyanakkor nincs szükség arra sem, hogy az esztétikumról lemondva, egy minden fantáziát nélkülöző darab mellett tedd le a voksodat. Az egyrészes fürdőruhák között is találsz olyat, aminek az alsója magasan ívelt, így pl. látványosan nyújtja a combjaidat, vagy éppen egy kis extra betétrész gondoskodik arról, hogy a melleid biztos tartást és még kerekebb formákat kapjanak. 

1. Decathlon, 2. swimaholic.hu, 3. swimaholic.hu, 4. intersport.hu (háttér: AnnaliseArt/pixabay.com)

Sportmelltartó-szerű fazonok

A sportmelltartók – ahogy az nevükből is egyértelműen kitűnik – sportoláshoz lettek kifejlesztve. Remekül tartanak akkor is, ha kocogsz és persze akkor is, ha mélyen előre kell hajolnod egy gyakorlatnál a teremben. A mintájukra készült fürdőruha felsők remek választásnak bizonyulnak akkor, ha valóban aktívan töltöd az időt a strandon: röplabdázol, tollasozol, vagy éppen a legmeredekebb csúszdákon szeretsz lecsúszni. Jóval többet takarnak, mint a klasszikus bikini felsők, viszont nagy előnyük, hogy gyakorlatilag bármekkora kosármérethez tudnak igazodni: a kicsi ciciken és a méretes melleken egyaránt jól mutatnak. 

1. Bonprix, 2. Gomez, 3. aboutyou.hu, 4. Bonprix (háttér: AnnaliseArt/pixabay.com)

Elöl zárt bikinifelsők

Ugyancsak a kényelem megtestesítői, de már nem kifejezetten sportmelltartókra emlékeztetnek az elöl zártabb, lekerekített vállrésszel rendelkező felsők, topok. Ezek közül vásárolhatsz olyanokat, amik hátul szinte teljesen nyitottak, csak vékony pántok tartják a melleket takaró anyagrészt.

Ez a fazon nem igazán tartja jól a méretes kebleket, inkább csak a kisebb, középméretű melleken mutatnak, ám azokon csodásak. Egyszerre kényelmesek, praktikusak és szolidak, remekül ellensúlyozzák a szettedet pl. akkor, ha egy szexi brazil alsót választottál. Az elöl zártabb bikinifelsők azonban a vízi sportokhoz is remek választásnak bizonyulnak, biztos tartást jelentenek az olyan oldalmozgást igénylő mozgásformák során is, mint amilyen pl. az evezés. 

1. Intersport, 2. sportissimo.hu, 3. factcool.com 4. Fundango (háttér: AnnaliseArt/pixabay.com)

Sport bikinik

A sportoláshoz természetesen nem csak különleges fazonokat vásárolhatsz, hiszen létezik már külön sport bikini irányvonal: ezek a bikinik első ránézésre egyáltalán nem különböznek a megszokott fazonoktól és formáktól, a trükk inkább a kialakításukban rejlik. A sport bikinik ugyanis sokkal erősebben tartanak, feszesebbek, merevebbek, így jóval nehezebben mozdulnak el, mint a vékonyabb, hétköznapi strandolásra kifejlesztett társaik.

Ezek a bikinik tehát drágábbak annak ellenére, hogy külsőre nem különböznek a többiektől, de amint felveszed őket, érezni fogod a különbséget. Már csak azért is, mert gyakran rejtett, gumírozott szegélyek gondoskodnak az extra tapadásról. Inkább sportboltokban, szörf- és úszómárkák között ajánlatos keresned őket!

1. sportissimo.hu, 2. Decathlon, 3. Decathlon, 4. Intersport (háttér: AnnaliseArt/pixabay.com)
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást