Ezeken a helyeken leshetsz bele a borkészítés rejtelmeibe

Ezeken a helyeken leshetsz bele a borkészítés rejtelmeibe

Címlap / Életmód / Receptek / Ezeken a helyeken leshetsz bele a borkészítés rejtelmeibe

Az utóbbi években hazánkban is egyre népszerűbbé váltak a borkostolók és a borvacsorák is. Szerencsére senkinek sem kell szakértőnek lennie ahhoz, hogy ezeket a programokat igazán élvezni tudja, ezért összeszedtünk néhány pincészetet, ahol minden profi és amatőr borkedvelő megismerheti a borkészítés folyamatát és élvezheti az őszi nap sugarait a legszebb szőlőtőkék között.

Kreinbacher Birtok

A Kreinbacher Birtok a Somló hegyen található, Veszprémtől nem messze.

A birtok nem csak a kiváló borairól, de a pezsgőjéről is méltán híres, ami a champagne-i hagyományok és a helyi adottságok együtteséből született meg. 

Idén tavasztól egyedi kialakítású szobákkal és bisztróval bővítették ki a birtokot, ami most már a többnapos tartózkodásra is lehetőséget nyújt azoknak, akik a borokkal, a szőlővel vagy a pezsgőkészítéssel szeretnének közelebbről megismerkedni.

A birtoklátogatás keretein belül lehetőség van a pezsgőpincészetben zajló munkálatok megtekintésére lépésről lépésre, dűlőtúrára, ahol a Barát sziklát és a régi vincellérházakat lehet bejárni, illetve borkóstolóval egybekötött vacsorákra is.

A hely gyönyörű és a birtok modern, ezért egy nap biztosan nem lesz belőle elég.

Disznókő szőlőbirtok

Ha magyar bor, akkor Tokaj semmiképpen sem maradhat ki a listából. Jogosan ugrik be elsőre mindenkinek a jól ismert Tokaji Aszú, de ezen a birtokon nem kifejezetten ezzel a fajtával találkozhatunk.

Ez a bor egy saját tokaji stílust képvisel, ami kidomborítja az aszú minden egyedülálló értékét, egy nagyon modern, sajátos stílusban – ezért érdemes közelebbről is megismerni.

A Disznókő szőlőit 1732 óta tartják a Tokaji borvidék egyik legkiválóbb termőhelyének.

Mivel ilyen kitüntetett figyelmet kap ez a birtok, egész évben várja az érdeklődő látogatókat, ahol mindenki megismerheti a tokaji nagyborok készítését.

Lehet kirándulni a szőlőben, a kőtámfalakon, de egyedülálló túra útvonalakon és piknik keretein belül is megismerhető a szőlőfeldolgozás összes fázisa is.

Rókusfalvy Birtok

Ha a város közelében szeretnél maradni, de tökéletes kikapcsolódásra vágysz, akkor Etyek a legjobb választás.

A Rókusfalvy Birtok az Újhegyi Pincesoron található, ami mára már 22.000 üveg bort palackozik minden évben.

Itt lehetőség van arra, hogy saját, vidéki hangulatú présházat béreljetek a barátokkal, ahová igény esetén még a bográcsozáshoz is biztosítják az alapanyagokat és kellékeket, ráadásul az általatok kiválasztott borokat is bekészítik a pincébe.

Ha pedig kettesben romantikáznátok a szerelmeddel, az egész napos pincelátogatás után egy gyönyörű és bájos fogadóban hajthatjátok álomra a fejeteket.

A Rókusfalvy birtok tökéletes egy, vagy többnapos kiruccanáshoz is, mi bátran ajánljuk!

Badacsony

Badacsony a Balaton-felvidék gyöngyszeme, ahol rengeteg finom bort palackoznak minden évben.

Itt azonban nem egy pincészetet emelnénk ki és nem is a legismertebbek közül választunk ki egyet.

Ha itt járunk, nincs más dolgunk, csak elindulni fel a bazalthegyre, ahol bármelyik irányba is indulunk, meghitt és takaros családi pincészetekbe botlik az ember.

Az alig ismert borok világa is csodálatos, hiszen a gazdák a saját kezükkel csinálnak végig minden folyamatot, a végeredmény pedig nagyon finom és egyedi.

Az összes kis pincészetben barátságosan fogadják a látogatókat és a legtöbben bepillantást engednek a saját borkészítési folyamataikba is.

Egyre feljebb haladva pedig a Balaton és a szőlőtőkék csodás látványa fogad minket, ezért ezt semmiképp sem érdemes kihagyni.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást