Ezekből a jelekből tudhatod, hogy a szerelmed nagyon bizonytalan – magában és a kapcsolatotokban is

Ezekből a jelekből tudhatod, hogy a szerelmed nagyon bizonytalan – magában és a kapcsolatotokban is

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ezekből a jelekből tudhatod, hogy a szerelmed nagyon bizonytalan – magában és a kapcsolatotokban is

Sokan szeretik azt hinni, hogy csak saját maguk bizonytalankodnak a kapcsolatukban, de ez nincs így. Bár a férfiak igyekeznek titkolni, gyakran nagyon is bizonytalanok és sokat kételkednek önmagukban éppúgy, mint a kapcsolatukban. Még ha nem is mondja, az alábbi jelek könnyen elárulhatják, mit érez!

Folyton téged hibáztat

Aki bizonytalan önmagában, általában a kákán is csomót keres, hiszen ez sokkal könnyebb, mint szembenézni a saját hiányosságainkkal. Ha a te barátod is így tesz, az nem csak arra utalhat, hogy szinte létfontosságú számára az állandó konfliktushelyzet, hanem bizony arra is, hogy egyszerűen nem bízik saját magában.

Az is lehet, hogy azt érezteti veled, nem vagy teljesen őszinte és ő átlát azon, amit állítasz, vagy amit teszel – egyszerűen nem fogadja el, hogy te az igazat mondod, hiszen akkor nem tudja összeegyeztetni az érzelmeit a valósággal.

Ha állandóan azt érzed, hogy nem hisz neked, és rendszeresen téged hibáztat, miközben egyértelműen nincs oka a kételkedésre, akkor sajnos az önbizalomhiányra is gondolnod kell.

 

Állandóan bűntudatot kelt benned

Azok az emberek, akik nem bíznak magukban, nem csak a saját lelküket marcangolják, hanem óhatatlanul ráragasztják másokra is a hangulatukat, érzelmeiket. Így aztán te is azt veheted észre, hogy folyton bűntudatod van, és ahelyett, hogy bizonyos dolgoknak őszintén örülni tudnál, már azon aggódsz, hogy mit fog szólni a szerelmed. Ez odáig is fajulhat, hogy a barátaidnak hazudsz, miért nem tudsz részt venni egy közös bulin, csak mert nincs kedved meghallgatni otthon, hogy te „mennyire nem veszed figyelembe a szerelmed érzéseit”.

Az is lehet, hogy ő nem vitatkozik veled nyíltan, de érzelmileg mégis zsarol: mártírkodik, szomorkodik, és nagyon látványosan begubódzik a négy fal közé, hogyha végül mégis elmész, akkor se érezhesd igazán jól magadat.

Ráadásul ennek a tortúrának nincs is vége ezzel, másnap is számolhatsz a duzzogással, sőt, könnyen lehet, hogy hetek, hónapok után is felhánytorgatja egy – szerinte – arra alkalmas pillanatban.

 

Folyton azt várja, hogy megerősítsd

Egy normális kapcsolatban alapvető, hogy nem bizonygatjuk folyton egymásnak, mennyire szerelmesek vagyunk. Magától értetődőek az érzelmek, hiszen béke van, nyugodtak a körülmények, apróságokkal figyelmeztetitek a másikat, hogy fontos számotokra.

Ellenben egy bizonytalan férfi állandóan igényli a megerősítést: azt, hogy sokszor kimondd, mit érzel, mindenki számára nyilvánvalóvá tedd, hogy egy párt alkottok.

Ráadásul mindezt sokszor aránytalanul teszi, tehát többet vár el, mint amennyit ad: ne vedd zokon, ha ő felhánytorgatja a múlt sérelmeit, de te ne merészeld szóba hozni az exedet… Kicsit olyan, mintha azt akarná elérni, hogy számára és mások számára is úgy tűnjön, ő nélkülözhetetlen, te viszont őrülhetsz, hogy vele lehetsz.

 

Rendszeresen ellenőriz

Nem csak szerelemféltés állhat a háttérben akkor, ha a kedvesed lépten-nyomon ellenőriz. A féltékenység kiindulópontja mindig az önbizalomhiány, annak a tudata, hogy „nem vagyok elég jó”, és így az emberek ott is gyanújeleket vélnek felfedezni, ahol egyáltalán nincsenek.

Erre utaló jel az is, ha a szerelmed állandóan keresztkérdéseket tesz fel arra vonatkozóan, milyen volt a buli a csajokkal, miért kellett túlóráznod, esetleg rajtakapod azon, hogy bele-belepillant a telefonodba, amikor éppen a barátnődnek pötyögöd a választ.

Ha ez az egész komoly féltékenységbe csap át, az bizony a kapcsolatotokat is alaposan megviseli, de addig is intő jel: a szerelmed nem igazán bízik magában.

 

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!