Kajaimádók, figyelem! Ha hinni lehet a trendeket előre jelzőknek, akkor ezt esszük-isszuk majd 2022-ben!
2/4 Növényi tejek
A vegetarianizmus és a veganizmus, valamint a klimatizmus – a szénlábnyom csökkentésére összpontosító étrend – térnyerése várhatóan folytatódik, és ezzel együtt több lesz a növényi alapú élelmiszer is. A növényi alapú tejek ezért egyre népszerűbbek, a Mintel kutatása szerint ma már minden harmadik brit (32 százalék) iszik növényi tejet, szemben a 2020-as 25 százalékkal.
Az Ocado tejmentes tejek beszerzési menedzsere, Rosie Hodgson azt jósolja, hogy 2022-ben a tejkeverékekre összpontosítanak, mivel az emberek a táplálkozási előnyöket, különösen a fehérjét és a kalciumot helyezik előtérbe. „A kevert tejek népszerűsége tovább növekszik, mivel ezeket a termékeket úgy hozták létre, hogy ízük jobban hasonlítson a hagyományos tehéntejhez, miközben a fenntarthatóságra helyezik a hangsúlyt. A zab, mint összetevő, határozottan itt marad. Nemrég láthattuk a borsó- és zabtej bevezetését az Ocadón, és jövőre további alternatívákat fogunk piacra dobni” – mondta el Hodgson az Independentnek.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!