Ezek a leggyakoribb szexparák egy terapeuta szerint

Ezek a leggyakoribb szexparák egy terapeuta szerint

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ezek a leggyakoribb szexparák egy terapeuta szerint

Mindenkinek vannak jogos vagy indokolatlan aggodalmai az ágyban, de szexterapeuták szerint egyáltalán nem kell aggódni miattuk. A legtöbben nagyjából ugyanazok miatt izgulunk, és teljesen feleslegesen.

1. Nem igazán tudjuk, jól csináljuk-e az egészet

Gyerekként még nem sokat tudunk az egészről. Addig még soha nem láttuk még a folyamatot, és csak olyan, nem túl reális forrásokból tudtunk tájékozódni, mint amilyen a pornó, vagy a nagyhangú fiúk és lányok elbeszélései a baráti körben. Aztán szépen lassan belejön az ember, de valahogy soha nem lesz biztos abban, mennyire csinálja jól.

Szakértők szerint, nem vagy egyedül: a legtöbb párkapcsolatban a felek nincsenek meggyőződve arról, hogy elég jól csinálják-e az egészet. Pedig egyszerű a válasz: ha jó neked és a partnerednek is, akkor nagyon jók vagytok együtt!

2. Kínosnak érezzük, hogy maszturbálunk

Érdekes, hogy ez inkább a nőknél mutatkozik, a férfiakat teljesen máshogy nevelik a maszturbációra. Rengeteg helyről jöhet rejtett bűntudat vagy frusztráció ezzel kapcsolatban: lehet, hogy olyan családban nőttél fel, ahol bűnnek tartották a dolgot, vagy lehet, hogy csak nem beszélt neked róla senki, de fontos tudni, hogy csakúgy, mint a szexben, itt sincs jó vagy rossz módszer.

Mindenki úgy csinálja, ahogy neki jólesik – és csinálja is, mert teljesen természetes, nem szabad rosszul érezned magad miatta.

3. Nem érezzük elég bevállalósnak magunkat

A filmekben általában vagánynak és népszerűnek tűnik az a lány, aki minden szexuális őrültségben benne van, a helyzeten pedig kifejezetten nem segített A szürke ötven árnyalata, és a vele együtt megérkező BDSM-kultusz sem. Pedig valójában semmi gond nincs azzal, ha nem vagy elég kísérletező, ha úgy érzed, nem neked való.

A szex két emberről szól, és ha a párodnak nincsenek ilyen igényei, akkor gondolkoznod sem kell rajta, ha pedig vannak, akkor is te mondod meg, mi az, amivel még kényelmesen érzed magad, és amit élvezni tudsz.

4. Rajtunk van a nyomás, hogy mennyit kellene szexelnetek

Mindenkinek más a szexuális étvágya, és ahogy a szexben mindig, most is csak az számít, hogy te és a partnered kielégítőnek találjátok-e az együttléteket és nem az, hogy milyen gyakran tudtok hódolni az élvezeteknek. Ennek ellenére szakértők szerint rengetegen görcsölünk azon, hogy nem szexelünk eleget, vagy épp túl sokszor csináljuk.

Nem érdemes az ilyen gondolatokon rágódni, mert úgyis mindenki csak akkor érzi jól magát, ha akkor fekszik le a párjával (vagy éppen azzal, akivel jólesik), ha megkívánja. Nincs olyan szám, ami normálisnak mondható, mert mindenkinek más a szexuális étvágya.

Képek forrása: VitalikRadko/Depositphotos.comIgorVetushko/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást