Ezek a hajfestési bakik mutatnak idősebbnek a korodnál

Ezek a hajfestési bakik mutatnak idősebbnek a korodnál

Címlap / Stílus / Haj / Ezek a hajfestési bakik mutatnak idősebbnek a korodnál

Kíváncsian várom, milyen lesz az összhatás, vajon jobban passzol hozzám, vagy idősebbnek mutat majd? Az ősz hajszálaim kétségtelenül az utóbbi vonalat erősítik, de azért más bakikra sem árt figyelni…

Az első számú probléma: túl sötét hajszín

Amíg keresed az ideális hajszínt, bizonyára te is elköveted azt a hibát, hogy túl sötétre festeted a tincseidet. Ezzel nem csak azért jársz rosszul, mert jóval idősebbnek tűnhetsz a korodnál, hanem azért is, mert a sötét színt nem olyan egyszerű világosabbá varázsolni – sőt, kifejezetten nehéz és hajkárosító rutinról beszélünk.

Szóval nagyon erősen meg kell gondolnod, ha a mélyebb színek felé kacsintgatsz, és érdemes lehet először inkább egy kis melírral, színezéssel próbálkozni a végleges megoldások helyett. A sötét árnyalatok kiemelik a ráncokat, sápadtabbnak mutatnak, egyértelműen öregítenek, ezt mindenképpen figyelembe kell majd venned.

 

Ha nagyon eltérő hajszínt választasz

Bizonyos élethelyzetekben, vagy csak úgy kíváncsiságból sok nő hajlamos arra, hogy drasztikus színváltásnak vesse alá magát, ám ez sajnos a legtöbb esetben nem hozza meg a várva várt eredményeket. Már csak azért sem, mert a színváltás kifejezetten öregítő hatású lehet, és csak egy nagyon ügyes fodrász tud ez ellen tenni – de gyakran ők sem javasolják, hogy merőben eltérő színt válassz a palettáról.

Nagyon sok tényező befolyásolja, milyen színek állnak jól neked és korántsem biztos, hogy az általad választott árnyalat lesz a befutó. Drasztikus váltás előtt mindenképpen mesterfodrásztól kérj véleményt, és feltétlenül professzionális termékek mellett tedd le a voksodat!

 

Egyszínű tincsek

Nagyon kevés olyan nő van, akinek teljesen sikerül egyszínűre festetnie a haját, és ez nem is baj: sok esetben műnek, természetellenesnek hat ez a megoldás, ráadásul öregít is. Különösen idősebb korban, amikor már nem csak a ráncokkal, hanem az ősz hajszálakkal is meg kell küzdeni, érdemes kerülni az egyhangú, egyszínű hajfestést.

Ellenben a kiemelések, a melírok, a balayage egyöntetűen sokat tudnak tenni azért, hogy karakteresebb, élénkebb, fiatalosabb legyen a megjelenésed. A technikák alkalmazásakor a fodrászod biztos figyelmet fordít majd arra, hogy az arcod környékére is jusson az eltérő árnyalatokból, hiszen ezek a keretező tincsek tökéletesek rá, hogy megfiatalítsák a külsődet. 

 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást