Még évekig hordhatjuk a maszkot a járványügyi szakértő szerint

Még évekig hordhatjuk a maszkot a járványügyi szakértő szerint

Címlap / Életmód / Egészség / Még évekig hordhatjuk a maszkot a járványügyi szakértő szerint

Mary Ramsay, az angliai Public Health immunizálási vezetője szerint az alapvető intézkedések mindaddig érvényben maradhatnak, amíg más országok is sikeresen el nem végzik az oltási programot.

Azt is elmondta, hogy a sok látogatós események megrendezése még az átoltottság mellett is gondos körültekintést és világosan lefektetett biztonsági szabályokat követel majd meg. A védelmi titkár nem zárta ki, hogy meghosszabbítják a külföldi üdülési tilalmat is.

A szakértő a BBC One Andrew Marr Show-jának elmondta, hogy a külföldi utazás tervezgetése és foglalása most „korai és potenciálisan kockázatos” lenne.

Az oltás a kulcs

Az Egyesült Királyságban sorra döntik az egy nap alatt beadott vakcinák számának rekordját. Cikkünk megírásakor a legjobb számokat március 20-án hozták, aznap 844 285 oltást adtak be.

Dr. Ramsay szerint sokan az, hogy az emberek többsége elfogadta az olyan korlátozásokat, mint az arcmaszk viselése zsúfolt helyeken, vagy a társadalmi távolságtartás, lehetővé tette, hogy a járvány alatt is működőképes maradjon a gazdaság.

Szerinte „az emberek már megszokták ezeket az alacsonyabb szintű korlátozásokat, és együtt tudnak élni velük, ha cserébe a gazdaság továbbra is kevésbé szigorú korlátok mellett működhet”.

Vakcinával a koronavírus járvány ellen
bombuscreative/istockphoto.com

„Úgy gondolom, hogy a maszkviselés néhány évig még biztosan marad, legalábbis addig, amíg a világ más tájai is ugyanolyan jól átoltottak nem lesznek, mint mi, és mindenhol vissza nem szorulnak a fertőzésszámok. Ha ez megtörténik, akkor lehet, hogy nagyon óvatosan visszatérhetünk egy normálisabb helyzetbe” – mondta el a szakember.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást