Európai luxusvillák, ahol kibírtuk volna a karantént

Európai luxusvillák, ahol kibírtuk volna a karantént

Címlap / Kikapcsolódás / Európai luxusvillák, ahol kibírtuk volna a karantént

Ultima Korfu

Június elsején adták át az Ultima Collection luxusépületek portfóliójának legújabb gyöngyszemét, az Ultima Korfut. Akollekció első tengerparti ingatlanja egy 5 csillagos szálloda és egy privát lakóotthon tulajdonságait ötvözi. A páratlan kilátás az albán és görög tengerpartra már önmagában tökéletessé tenné az itt tartózkodást, de a privát szférádat is amúgy sem zavarja senki. A kiszolgáló személyzet ugyanis csak akkor jelenik meg, ha igénybe akarod venni valamelyik luxus szolgáltatást.

A komornyik, a sofőr, a házvezető, a takarítószemélyzet és persze a saját szakács mind részei a csomagnak. A hét lakosztályos épület 1 000 négyzetméteren terül el. Kétszintes feszített víztükrös medence, mozi, spa, óriási nappali és az épületet körülölelő terasz teszi tökéletessé az itt tartózkodást. A villából egy üvegfalú lifttel lehet leereszkedni a sziklába vájt, közvetlenül a vízparton álló teraszhoz, ahol a villához járó 24 méteres yacht is áll.

Verdura Resort, Szicília

A Szicíliában található Rocco Forte Hotelhez tartozó Verdura Resort nyolc új villát ad át a pénzes vendégeknek ez év szeptemberében. Minden villa a birtok domboldalán helyezkedik el, enyhe lejtőn az üdülőhely privát strandja felé, ahonnan panorámás kilátás nyílik a Szicíliai tengerpartra és a Földközi-tengerre. A Rocco Forte portfólió többi ingatlanához hasonlóan ezek az új luxus rejtekhelyek is a csoport tervezőigazgatójának, Olga Polizzinak a munkáját dicsérik.

Minden egyes lakóegység eltérő stílusú, de mindegyik három vagy négy hálószobával, teljesen felszerelt konyhával és fényárban úszó nappalival rendelkezik, kilátással az óceánra néző medencére és a zöldellő kertre. Az üdülőhely maga körülbelül 230 hektár mediterrán vidéket és partvidéket fed le, golfpályával, éttermek széles választékával és a Verdura gyógyfürdővel. A Szicília délnyugati partján álló üdülőhely rövid távolságra található Sciacca történelmi tengerparti városától, így ide is ellátogathatnak azok, akik már unják a pazar kilátás csodálását a luxusvillájukból.

Villa Femos, Korfu

A Korfun frissen nyíló Villa Femos igazi luxus rejtekhelyet kínál az olajfák és citrusok takarásában. A villa közvetlenül a sziget északnyugati partján fekvő San Stefanos előtt fekszik, amit csendes halászfaluból alakítottak üdülőövezetté. A domboldali villa páratlan tengerparti kilátásra néz.  Idilli kiindulópont a sziget homokos strandjainak felfedezésére. Tervezése szempontjából a négy hálószobás ingatlan elegáns, modern és fényes, telis-tele az elismert tervező, Timothy Oulton bútoraival és Slim Aarons fotós alkotásaival. A villa lakói az idejüket a feszített tükrű medencében vagy a szabadtéri nappali-étkezőben is eltölthetik, a kilátást csodálva.

Les Moutons, Provence

A Villa Collective portfóliójának egy mésik ingatlanja, a Les Moutons a tavalyi megnyitás óta várja a vendégeket. A felújítás után a provence-i parasztházat igazi luxusnyaralóvá alakították át. Öt hálószobájának mindegyikéhez saját fürdőszoba tartozik. A 350 négyzetméteres, kővel, tölggyel és mártermészetes anyagokkal díszített belső tér mellett 14 fős étkező és borospince is gazdagítja a villát, ami egy közel 4 800 négyzetméter nagyságú magánkertekben bújik meg, olajfákkal és kortárs szobrokkal körülvéve.

Ez a kültéri terület két különálló részre oszlik: a ház nyugati oldalán lévő saját kertre és a déli fekvésű kertre, a feszített tükrös medencével. Az Avignonból könnyen megközelíthető villa közel van a csodás provence-i kis falvakhoz is, például Maussane-Les-Alpilles és Les Baux-de Provence is elérhető távolságra fekszik.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást