Ettél már lila karfiolt? Így néz ki, és így tudod elkészíteni

Címlap / Életmód / Receptek / Ettél már lila karfiolt? Így néz ki, és így tudod elkészíteni

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

A színes karfiolok csak néhány éve kelletik magukat a piacon. A fehér mellett ott van a zöld, a sárga, és a lila karfiol is. A termelő állandó vásárlójaként végre rászántam magam, hogy egy gyönyörű. jó 1 kiló 30 dekás példány a konyhámban landolhasson. 

A lila karfiol színét a vörös káposzta és a vörösbor színéért is felelős antocianin okozza. Az antocianin egy roppant értékes, rákmegelőző és koleszterincsökkentő anyag.

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej lila karfiol
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 2 tojás
  • 2 kis doboz sovány tejföl
  • 125 g kockázott bacon
  • olaj 

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük és alaposan megmossuk. Sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!