VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Te is megfigyelted már, hogy egyes ételeket bár nagyon imádsz, a fogyasztásuk után kimondottan rossz állapotban van a gyomrod? Ez nem véletlen, hiszen akadnak olyan kaják és összetevők, amelyek rendkívül negatív hatással vannak az emésztésedre, és lehet, hogy nem is sejtetted eddig! Jobb, ha odafigyelsz, mikor eszed az alábbi 5 ételt.
Magas szénhidráttartalmú ételek
Azok az ételek számítanak magas szénhidráttartalmúnak, amelyek alapjáraton nagyon könnyednek tűnnek súly tekintetében, de ennek jelentős részét ez az összetevő teszi ki.
Például egy kisebb méretű krumpli mindössze 170 gramm súllyal rendelkezik, de főleg vizet tartalmaz, így csak 23%-át alkotja szénhidrát.
Míg ezzel szemben például egy puffasztott rizs alig nyom 9 grammot, de 80%-a szénhidrátból áll, vagyis összességében nem túl egészséges.
Utóbbi kategóriába tartoznak még a kenyerek, tészták, fehér rizsek is, így ezeket sem érdemes túl gyakran fogyasztanod.