Egy legendás étel, ami megállította a járványt: így készítsd el házilag

Egy legendás étel, ami megállította a járványt: így készítsd el házilag

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Egy legendás étel, ami megállította a járványt: így készítsd el házilag / 2. oldal

Egy járvány, ahogyan tapasztaljuk, még ma is nagy rémületet tud okozni, amikor pedig az emberek nem ismerték a vírusok és baktériumok természetét, nem értették, hogyan terjednek és hogyan lassíthatóak betegségek, és nem reménykedhettek egy oltóanyag feltalálásában sem, a pandémiák még ijesztőbbek voltak.

Ha te is elkészítenéd a levest, valószínűleg a hozzávalók beszerzése az egyetlen, ami gondot okozhat, de ha el tudsz jutni egy indonéz alapanyagokat is árusító boltba, és mindent beszerzel, a leves megfőzése már szinte gyerekjáték. Mutatjuk, hogyan csináld!

eskaylim/depositphotos.com

Hozzávalók:

  • 50 g melinjo (gnétum)
  • 100 g melinjo levél
  • 200 g chayote (egymagvú tök)
  • 100 g zöldbab
  • 1 lila padlizsán
  • 1 jackfruit
  • 1 darab tempe
  • 100 ml kókusztej

Fűszerek:

  • 6 mogyoróhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál koriander por
  • 1 evőkanál sót
  • cukor ízlés szerint
  • 1 piros chili
  • 3 zöld chili
  • 1 cm galangál
  • 1 babérlevél

Zöldségek előkészítése:

  • Hámozd meg a chayotét és vágd kockákra
  • Vágd a babot 2 cm-es darabokra
  • Vágd kockára a padlizsánt
  • Hámozd meg és aprítsd fel a jackfruitot

Fűszerek előkészítése:

  • Pürésítsd össze a fokhagymát, mogyoróhagymát, koriandert, sót és cukrot
  • Szeleteld fel a piros chilit és a zöld chilit

Főzés:

A kókusztejbe keverd bele a fűszereket és forrald fel. Add hozzá a galangált, a jackfruitot, a chayotét, a melinjót és a zöldbabot, közepes lángon főzd őket puhára. Add hozzá a melinjo leveleket, a chilit, a padlizsánt, a tempét és forrald össze még egyszer, hogy ezek is átpuhuljanak.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»