Egészség / Életmód

Így viszed be észrevétlenül a vírust az otthonodba

Így viszed be észrevétlenül a vírust az otthonodba

Használt kesztyű, maszk

Nem egyszerű a helyzet, ha a boltokban nem tudsz kesztyűt vagy szájmaszkot venni.

Ilyenkor azt gondolhatnánk, hogy a semminél még az is többet ér, ha az egyébként egyszer használatos darabokat újra felvesszük, de igazából ez nem mindig van így, hiszen ezeket okkal ajánlják egyetlen viselésre.

Sőt, arra is nagyon kell figyelni, hogy hol és hogyan távolítjuk el.

A felületükre rákerülhet a koronavírus, és ha óvatlanul csak az asztalra vagy pultra tesszük, növeljük a fertőzés esélyét!

Kinti cipővel odabent

Kinti cipőben sosem ajánlott bemenni a lakásba, de most aztán főleg így van!

A talpán lévő kis redőkben ugyanis számtalan baktérium és kosz képes megtelepedni, amelyek a nedves, levegőtlen közegben akár napokig is elélnek.

És ez alól sajnos a koronavírus sem kivétel.

Szakértők szerint a legjobb, ha hazaérve az ajtó előtt hagyod a cipőt, vagy legalább mindentől és mindenkitől távol veszed le magadról.

1 2 3 4 5

3 hozzászólás

 • Avatar
  Bene István
  2020.11.09., 14:24

  No meg az összes cuccal, amiket a boltokban vettél, a postás által hozott levelekkel, magával a postással, a futárral, annak csomagjával, a macskával, a kutyával, bármivel. Esélyünk sincs arra, hogy elkerüljük a vírusokat. Csak ezt éppen nem mondják meg neked egyértelműen. Amíg bízol és dolgozol, addig termeled a profitot az “üzletembereknek”. Ha beteg leszel a vírustól, majd lesz helyetted más. Már a sztálini kgb is megmondta, terem az ember, mint a dudva, nem kár érte.

  Válasz
 • Avatar
  Szöllösi Ibolya
  2020.11.29., 13:16

  sajnálom hogy nem tudtam végig olvasni a cikket a folyton az egész oldalt betöltő reklámok miatt.Ezt a pár szót is csak többszörös próbálkozás után tudtam megirni.

  Válasz
  • Avatar
   Szilágyi Éva
   2020.12.05., 14:20

   Sajnos a felugráló reklámok nagyon zavaróak!

   Válasz

Írj egy hozzászólást