Egészség / Életmód

9 meglepő dolog, amivel észrevétlenül viszed be a vírust az otthonodba

9 meglepő dolog, amivel észrevétlenül viszed be a vírust az otthonodba

A koronavírus elsősorban cseppfertőzéssel terjed, de a jelenlegi kutatások szerint bizonyos tárgyak felületén is képes életben maradni – hogy meddig, az egyelőre nincs teljes bizonyossággal kijelentve. Ezért javasolják, hogy most nagyon óvatosan közlekedjünk, vásároljunk, és mindig figyeljünk oda arra, mit viszünk be az otthonunkba. A telefonodon és vásárolt termékeken túl az alábbiakkal ugyanis akár te magad beviheted a lakásodba a koronavírust!

A bicikliddel

Akik társasházban élnek, pontosan tudják, hogy a biciklit nem olyan egyszerű elhelyezni.

Sok helyen nem engedélyezett, hogy a folyosón tárolják a lakók, emiatt viszont kénytelenek a lakáson belül helyet találni neki.

A gond az, hogy ha ezzel jársz dolgozni, bevásárolni vagy akár csak sportolni, a felületére könnyedén rákerülhet a koronavírus is.

Érdemes hazaérve mindig alaposan áttörölni, ahol csak tudod, és alapos kézmosás után egészen addig nem hozzányúlni, míg újra szükséged nem lesz rá.

Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

1 hozzászólás

  • Avatar
    Bene István
    2020.11.09., 14:24

    No meg az összes cuccal, amiket a boltokban vettél, a postás által hozott levelekkel, magával a postással, a futárral, annak csomagjával, a macskával, a kutyával, bármivel. Esélyünk sincs arra, hogy elkerüljük a vírusokat. Csak ezt éppen nem mondják meg neked egyértelműen. Amíg bízol és dolgozol, addig termeled a profitot az “üzletembereknek”. Ha beteg leszel a vírustól, majd lesz helyetted más. Már a sztálini kgb is megmondta, terem az ember, mint a dudva, nem kár érte.

    Válasz

Írj egy hozzászólást