Szerelem / Párkapcsolat

5+1 dolog, amivel észrevétlenül bántod meg a párodat

Ha valaki hirtelen eléd állna azzal a kijelentéssel, hogy -bár tudtodon kívül- rengetegszer megbántottad a szerelmedet aznap, tudni akarnál róla, hogy mivel tetted ezt, ugye? Persze nem vagyunk tökéletesek és a pillanatnyi érzelmi állapotaink jelentősen befolyásolhatják, hogyan kommunikálunk a szeretteinkkel, azért vannak intő jelek, amikre érdemes odafigyelni… De ha nem tapasztalsz ilyeneket, még akkor is elég nagy a valószínűsége, hogy megbántod a pasidat néha, csak ő inkább nem szól, mert büszke, esetleg csendben szenvedő típus – íme hat olyan helyzet, amit ezentúl kerülj el a békésebb és boldogabb kapcsolatért!

Soha nem beszélsz

Persze nem a csend az, ami ilyenkor a másikat zavarja, hanem az, ha a hónapok, sőt akár évek alatt felgyülemlett feszkót egyszercsak rajta vezeted le.

Hiába vagy csendes típus, mindig próbáld meg beavatni őt abba, hogy mi zavar vagy bánt a kapcsolatotokban – így képben lesz és tud tenni a rossz érzéseid ellen.

Ha nem jelzed, hogy zavar egy-két dolog, aztán fél év múlva egy vitában előveszed a sérelmeid, egyszerűen nem leszel fair vele; honnan tudhatná, hogy benned mi zajlik, ha nem beszélsz róla?

Önző vagy

Nem is sejtenéd, milyen sok módon lehet valaki önző – vegyünk egy példát: ha úgy érzed, hosszú napod volt és semmi kedved főzni, inkább viszel haza valahonnan kaját.

Ilyenkor minden esetben figyelembe veszed, mit szeret a szerelmed, vagy fogod magad és betérsz a kedvenc indiaidba?

Lehet, hogy te rendkívül önzetlennek és jófejnek érzed magad a gesztustól, de közben simán előfordulhat, hogy ő utálja vagy most kicsit se kívánja az indiait és te erre nem is gondolsz…

Az apró döntések közben is próbálj meg belegondolni, ő minek örülne – hidd el, ha elkezdesz így cselekedni, legközelebb ő is gondolni fog rád!

Lekezeled

Mindenkinek vannak gyengeségei, nyilván a pasidnak is, és ezt ő is pontosan tudja.

De ha ezek miatt sokszor viccet csinálsz belőle vagy nyíltan átveszed tőle azt a feladatot, amiben ő a rosszabb, azt lekezelőnek, megalázónak fogja érezni.

Még akkor is, ha a legjobb szándékkal teszed ezt!

Legközelebb, ha feljön ez a probléma, ne vedd át az irányítást, inkább hagyd, hogy cselekedjen és dicsérd meg – imádni fog érte…

Kidobod a cuccait

Minden nő imád selejtezni, és minden pasi imád kacatokat gyűjteni – ez egy általános, már-már feloldhatatlan ellentét a két nem között, amivel önmagában nincs is semmi baj.

De az már problémásabb, ha fogod magad, és öncélúan elkezded kidobálni a cuccait – sose tegyél így! Neked se esne jól, ha kidobná akár a már beszáradt körömlakkjaidat – ki tudja, mit akartál még velük kezdeni?

Ha szeretnél megszabadulni a kacatoktól, kérd a segítségét inkább… Tök jó program együtt selejtezni!

Nélküle tervezel

Lehet, hogy neked jólesik igent mondani egy vidéki esküvőre mindkettőtök nevében, sőt az is lehet, hogy örömmel venne ő is részt az egészben.

De mi van, ha nem? Ezért kérdezd meg mindig, mielőtt kettőtök helyett tervezel!

Biztos te se örülnél, ha elrángatna magával egy FIFA-estre vagy egy meccsnézésre, ha nem vagy oda a fociért… Így te is add meg neki a döntési lehetőséget!

Kritikus vagy

Ha a szerelmed örül valaminek, vagy izgatottsággal tölti el egy új projekt, még a legnehezebb napodon is támogatással és helyesléssel kell válaszolnod rá.

Minden esetben, amikor nem valami óriási hülyeséget tervez, először támogasd, aztán kérdezd – meglátod, elképesztően hálás lesz a bátorításodért és a nyitottságodért

Ha kritikát fogalmaztál meg, azt pedig bátorítóan, valamilyen pozitív környezetbe csomagolva tálald neki!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást