Álomszép dekorációk minden jeles eseményre – interjú a Liselle Designs tulajdonosával

Álomszép dekorációk minden jeles eseményre – interjú a Liselle Designs tulajdonosával

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Álomszép dekorációk minden jeles eseményre – interjú a Liselle Designs tulajdonosával

Pontosan ezt bizonyítja Goóts Lilla, a Liselle Designs megálmodójának munkássága is, aki hatalmas odafigyeléssel viszi véghez minden egyes megbízását, közben pedig gyönyörű dolgokat alkot.

Honnan ered a tervezés és a kreatív dolgok iránti szereteted?

Már pici korom óta vonzanak a kreatív dolgok, mint a rajzolás, dekorálás. Az általános iskolában rajzszakkörös voltam, műszaki rajzot tanultam, részt vettem rajzversenyeken, szerettem mindent, amit sajátkezűleg alkothatunk. A gyerekszobámat is állandóan átalakítottam, virágokat festettem a falra szüleim nagy örömére. Mára már persze a letisztult irányzat az, ami közel áll hozzám, de nagyon sokféle stílusban megtalálom azt, ami a stílusvilágomat, az egyéniségemet tükrözi. 

A műszaki rajz tanulás tudatos volt, hiszen a tanulmányaimat a gimnázium elvégzését követően a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen folytattam építőmérnök szakon. A tervezés, inspirálódás, majd az alkotás folyamata a műszaki területen is kreativitást, ötletelést igényelt. Szerencsés vagyok, hogy a munkám során mind a műszaki területen, mind pedig az esküvő dekorálások vagy éppen a grafikai tervezések során kiélhetem a kreativitásomat és ezzel tölthetem a mindennapjaimat. 

Szeretem széppé varázsolni környezetemet, és jó érzés látni, hogy az alkotásaimmal örömet okozok. A kreativitásomat alapul véve a mérnöki pályám mellett indítottam el 2018-ban Liselle Designs néven a vállalkozásomat, melyben grafikai tervezési és dekorálási tevékenységet folytatok. A dekorációs termékek készítése mellett érdekel továbbá a lakberendezés, a divat és minden, ami környezetünket harmonikussá, ízlésessé, minőségivé teszi.

Fotó: Liselle Designs

Minek hatására döntöttél úgy, hogy saját vállalkozásba kezdesz?

2018-ban a mérnöki munkám mellett befejeztem a mesterképzést és elgondolkoztam, hogy ezen „szabadidőmet”, amit eddig munka mellett tanulással töltöttem, mivel is tudnám betölteni. Az esküvő dekorálás a nyugati és hazai inspirációkat látva nagyon megfogott és beszippantott. Azt tapasztaltam, hogy kevés olyan szolgáltató van a környéken, aki egészen a meghívók megtervezésétől egy kézben tartja a munkafolyamatokat, és a dekorációt illetően mindent leszervez, elkészít, legyen szó grafikai tervezésről, fa/plexi táblák írásáról vagy éppen a nagy nap komplett dekorálásáról. 

Első körben az esküvők voltak vállalkozásom fő mozgatórugói, majd szépen sorban jöttek megkeresések grafikai tervezéseket illetően, így nagy örömömre több vállalkozás, cég logójában benne van a kezem nyoma. A saját vállalkozás indításának ötlete pedig számomra már fiatalabb koromban kirajzolódott édesapám nyomán, aki saját vállalkozást vezet a mai napig. A szoros apa-lánya kapcsolatunknak köszönhetően beleláttam a vállalkozásvezetés rejtelmeibe, ezáltal ennek minden szépségébe és nehézségébe is természetesen.

Fotó: Liselle Designs

Miből merítesz inspirációt a gyönyörű, egyedi munkáid elkészítéséhez?

Nagyon sokat inspirálódom Pinterestről és Instagramról külföldi dekorosok, grafikusok munkáiból. Úgy gondolom, hogy naprakésznek kell lenni a trendeket illetően, és ezt kell tudni jól integrálni a magyar igényeknek és pénztárcának megfelelően. Ha valami megtetszik, a stílusomat és a megrendelő igényeit belerejtve megalkotom.

Fotó: Liselle Designs

Milyen alkalmakra készítesz a leggyakrabban dekorációkat?

Leggyakrabban esküvőkre készítek dekorációkat, azonban volt már példa keresztelő, 1 éves születésnap dekorálására is. Dekoratőrként komplett megbízás esetén az egész esküvő arculatáért én felelek: a meghívótól, a kiegészítőkön keresztül (gyertyatartók, táblák, gézek, fények, egyéb kellékek) az esküvői torta arculatba illesztéséig. A pár, a helyszín, a menyasszonyi ruha stílusa mind-mind 1-1 szelete a tervezés menetének. 

Fotó: Liselle Designs

Tervezés során szeretem megismerni a párokat, előhozni a gondolataikat és megtalálni a rengetek ötlet közül azt, ami illik hozzájuk, és a helyszínhez is passzol. Mindezekből pedig megalkotni a számukra tökéletes esküvő dekorációt, mely a személyiségüket tükrözi és amiben „otthon” tudják érezni magukat az esküvőjük napján is. Igényes, stílusos, különleges dekoráció megálmodása és elkészítése a célom, mely egy izgalmas és kreatív munkafolyamat.

Fotó: Liselle Designs

Mely esküvőkre készített munkáid a legnépszerűbbek?

Legnépszerűbbek a greenery (zöld leveles stílus) és a púder színvilágú esküvő dekorációim. Úgy veszem észre, hogy itthon ez a két stílus a legkedveltebb. Egy-két éve már a natúr, pampafüves dekorációk vagy akár a terrakotta színvilág is közkedvelt lett. Azonban imádom, ha valaki merész és valami olyat szeretne, ami nem megszokott, és ezzel feladatot ad számomra, hogy az adott helyszínbe illesszem az elképzelt stílust, színvilágot.

Fotó: Liselle Designs

Hogyan zajlanak az alkotási folyamataid?

Esküvő dekorálás során elsőként a párral való megismerkedés a fő célom. Egy beszélgetés egy finom kávé mellett mindig az inspirálódás első lépése. Egy-két óra alatt próbálom megismerni a párt, elmesélik nekem a megismerkedésüket, hogy mióta vannak együtt és hogy milyen stílus áll közel hozzájuk. Ezekből a beszélgetésekből és egy-két inspirációs kép bemutatásából egyből tudni szoktam, hogy mi is az elképzelés és mi passzolna hozzájuk.

Akiknek pedig nincs ötlete, nem probléma, hiszen azért vagyok, hogy segítsek. Az ismerkedést követően szoktam ötletelni, inspirálódni, tervezni, majd a párnak bemutatom elképzelésemet a dekorációt illetően. Amint rábólintottak, már kezdődhet is az alkotás folyamata. Itt pedig sokszor az építőipari alapanyagokat is „előveszem” és felhasználom, mint például egy-egy beton ültető, amik nagy kedvenceim.

Fotó: Liselle Designs

Milyen szerepet tölt be a vállalkozásod életében a környezettudatosság?

A fenntarthatóságot, a hulladéktermelés minimalizálását szem előtt tartva lehetőség van termékek bérlésére (ültetési rend tábla, asztalszám, vendégkönyv tábla stb.), így ezen termékek sok-sok esküvőn felhasználhatóak, nem termelünk közben feleslegesen hulladékot, és a párnak is pénztárcakímélőbb megoldás.

Fotó: Liselle Designs

Mely eddig kapott visszajelzésekre emlékszel vissza a legszívesebben?

Szívet melengető, amikor a párral az esküvőjük miatt ismerkedek meg, majd annyira megtetszik a munkám és a stílusom nekik, hogy később például a babaszoba dekorációt illetően is engem kérnek fel, vagy az éppen induló vállalkozásuk arculattervezéséhez. Jó érzés viszontlátni a tervezéseimet termékek dobozain, vállalkozások kirakatain, és örülök, ha hallom, hogy a tervezéseim mások tetszését is elnyerik.

Fotó: Liselle Designs

Milyen jövőbeli terveid vannak?

A jövőbeli terveim között szerepel sok minden a vállalkozásomat illetően, de nem szeretem elkiabálni ezeket. Szeretnék bővülni, újdonságokat bevezetni, fejlődni. Az esküvő dekoráció és grafikai munkák mellett lakások-otthonok belső enteriőr tervezésére is nagy fókuszt szeretnék helyezni, mely szintén a kreativitásomat igényli. A kreativitás, ötletelés, tervezés továbbra is munkám fő alappillérét fogja képezni.

Nyitókép: Liselle Designs

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást