Esküvői bakik és hogyan kerüld el őket

Esküvői bakik és hogyan kerüld el őket

Címlap / Szerelem / Esküvő / Esküvői bakik és hogyan kerüld el őket

Természetes, hogy az ember azt szeretné, hogy életének nagy napja tökéletes legyen. Hogy valóban így legyen, és minden zavartalanul folyjon, érdemes betartani az alábbi tanácsokat, hogy elkerülhetőek legyenek az esetleges zűrzavarok.

Kései szervezés

Gyakori probléma, hogy a házasulandó felek – mivel legtöbbször első házasságról van szó- nem igazán tudják, mennyi időt vesz igénybe egy esküvőt megszervezése, így az utolsó pillanatokban állnak neki a nagy feladatnak.
Ennek persze kapkodás, idegeskedés és feszültség lesz az oka, mivel sokszor már a helyszín lefoglalásakor problémába ütköznek, főleg, ha esküvői csúcsszezonban (tavasz, nyár) keresgélnek.

Túlszervezés, részletes forgatókönyv

Igaz ugyan, hol meg kell szervezni egy esküvőt, de vigyázz, ne ess át a ló túlsó oldalára! A túlszervezés, a részletes forgatókönyv kidolgozása csak feszültséget szül, mind a jegyespár, mind a násznép esetében.
Ne tervezd meg percre pontosan, mi mikor következik, mivel csúszások mindig vannak! A legjobb, ha hagyod, hogy a dolgok maguktól is folyjanak, így az ember sokkal jobban el tudja engedni magát, és nem érzi majd úgy, mintha egy vizsgafeladatot kéne megoldania.

Nem tükröz titeket

Ez nem egy konkrét baki, de mégis érdemes olya esküvőt szervezni, amely tükrözi a személyiségeteket!
Nem feltétlenül a klasszikus, rendhagyó szertartások az emlékezetesek, hanem azok, amelyben ti is benne vagytok (nem csak szó szerint)! Így egyrészt sokkal oldottabbak lesztek, másrészt meg mégis jobb, ha titeket, és nem a hagyományokat jellemzi a frigy.

Pontatlan költségvetés

Meglehetősen kellemetlen tud lenni, ha az esküvőszervezés végeztével derül ki, hogy pontosan mennyibe is fog kerülni mindez.
Próbáljuk meg minél jobban lecsökkenteni a váratlan kiadások összegét, valamint mindent egyenként jegyezzük fel, hogy mennyibe kerültek, vagy fognak kerülni, így nem érhet nagyobb meglepetés.

Túldíszített helyszín

Persze eléggé lelombozó látvány egy csupasz terem, vagy sátor, de azért vigyázzunk, ne essünk túlzásokba! Nemcsak nekünk, de a násznépnek is kellemetlen, ha nem tudnak normálisan közlekedni, mert kész akadálypályát állítottunk eléjük.
Kerüljük a túl sok léggömböt és szalagot, és a közlekedő részeket inkább hagyjuk teljesen szabadon, a díszeket a falakra és az asztalokra korlátozzuk!

Csokordobás leegyeztetése

Az esküvő végeztével a hagyomány szerint a menyasszonyi csokrot az férj nélküli hölgyek közé kell dobni, hogy mihamarabb megházasodjon az, aki elkapja. Napjainkban azonban sokszor cikinek érzik az egyedülálló nők, hogy összegyűljenek egy kupacba, mint a kirekesztettek és sajnálni valók, ezért gyakran vonakodnak ettől a feladattól.
Ha nem akarjuk magunkat és őket sem kellemetlen helyzetbe hozni, érdemes leegyeztetni velük, hogy szeretnének-e ilyenben részt venni, vagy sem.

Ne igyál sokat és ne légy másnapos

Reméljük senki eszébe nem jutna, de érdemes erre is felhívni a figyelmet.

Az esküvőn természetesen az alkohol fogyasztása szinte kötelező, de ne igyuk le magunkat a sárga földig!
A leány-és a legénybúcsú se az alapos lerészegedésről szóljon, nehogy másnaposan jelenjünk meg a saját esküvőnkön!

Csak óvatosan a rizzsel

A szertartás után szokás szerint rizst szórnak a házaspárra, hogy hosszú és boldog étetet éljenek együtt. Azonban arra figyelj, hogy ha lehet, ne a templomba szórd szét, maximum, ha előtte leegyeztetted a pappal, mert nem mindegyik templomban megengedett.
A legbiztosabb, ha az épületen kívül kívánnak minden jót a boldog párnak, de vigyázz, ne őket dobáld, nehogy a szemészeten kössenek ki!

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!