Értékesebbnek érzi magát a szerelmed, ha 5 dolgot megteszel neki

Értékesebbnek érzi magát a szerelmed, ha 5 dolgot megteszel neki

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Értékesebbnek érzi magát a szerelmed, ha 5 dolgot megteszel neki

Úgy vettem észre, hogy nem mindig jön zsigerből, hogy kifejezzük egymás iránt a szeretetünket: amikor túl sok a stressz, a feszültség, gyakran rajtunk kívül álló okok miatt, akkor bizony nem olyan könnyű éreztetni a másikkal, mennyire értékesnek és fontosnak tartjuk őt. Akár ösztönös, akár megtervezett, az alábbi praktikákkal elérheted, hogy nagyobb legyen köztetek a harmónia és jobban kötődjetek egymáshoz. 

Dicséret

Tévedés azt gondolni, hogy a bókok fogadása a nők privilégiuma lenne: ez sajnos egy általánosan elterjed tévhit, ami miatt rengeteg férfi egyáltalán nem kap dicséreteket a szerelmétől.  Sajnálatos dolog, mégis igaz, hogy sokan nem is tudnak felidézni olyan esetet, amikor attól kaptak volna valódi elismerést, akinek igazán számít a véleménye.

Pedig nem csak a kedvét teheted jobbá a kedvesednek, ha elsütsz néhány jól irányzott bókot, hanem az önbecsülését is fokozhatod, amennyiben rendszeresen elismerő szavakkal illeted. Persze nem kell megdicsérned mindig mindenért, de vedd észre, ha ez a fajta elismerés nincs meg a kapcsolatotokban, és pótold minél előbb a hiányosságot!

Kezdeményezés

Amennyire férfi feladatnak tekintjük a bókolást, legalább annyira viseli magán ezt a stigmát a kezdeményezés – és nem csupán szexuális értelemben. Rengetegszer elvárjuk a férfiaktól, hogy nyissanak felénk, a kezdeti flörtölés során éppúgy, mint később, a párkapcsolat aktív részében. Pedig, a kezdeményezés egyúttal azt jelenti, hogy megmutatjuk: figyelünk a másikra, fontos nekünk a szerelmünk.

Ebből máris látszik, hogy párkapcsolaton belül nem egyemberes feladat, és igenis sokszor kellene a nőknek is kezdeményezniük. Mindez nem csak az együttlétekre vonatkozik, hiszen kezdeményezni lehet egy bocsánatkérést, egy probléma feloldását, vagy éppen egy közös programot is. 

Gondoskodó szeretgetés

Tény és való, hogy a legtöbb nő is erőn felül teljesít otthon éppúgy, mint a munkahelyén, de ez nem jelenti azt, hogy a férfiak nem vívják meg a saját kis harcaikat a mindennapok során. Nekik is bőségesen akad kihívás, feladat az életükben, és bár gyakran más területeken, élethelyzetekben kell odatenniük magukat, bizony nekik sem mindig egyszerű.

A szavak, a dicséretek sokat számítanak, de nem szabad alábecsülni a gondoskodó szeretgetés erejét sem. Egy-egy hosszú öleléssel, játékos csikizéssel, puszilgatással könnyen kifejezheted a szeretetedet, és pár pillanat alatt elérheted, hogy jobb kedvre derüljetek.

Fizetés felváltva

A férfiak számára imponáló, ha egy nő ad a karrierjére, bár azt a többség kínosnak érzi, ha a nő több pénzt tud haza vinni. Tény, hogy ez sok esetben nem éppen kívánságműsor, ugyanakkor a fizetésetektől függetlenül is megteheted, hogy időnként te fizetsz.

Ez nem csak akkor alapvető gesztus, amikor még csak ismerkedtek, hanem később is fontos dolog, és jól példázza, hogy nem csupán kenyérkeresőként tekintesz a partneredre. Értékeled, amit érted tesz, jól esik, hogy megosztja veled, amije van, de nem várod el – ez egy tökéletesen pozitív gesztus a részedről, amit mindig értékelni fog a kedvesed. 

Osztatlan figyelem

Sokszor nehéz koncentrálni egymásra, főleg akkor, ha az ember nyakába szakadnak a teendők – ilyenkor a türelem is ritka kincs, nemhogy az osztatlan figyelem. Nem is kell, hogy mindig, kivétel nélkül a másikra figyeljetek, hiszen ez gyakran nem is kivitelezhető a hétköznapi jövés-menésben. Azonban a kicsit is komolyabb kérdések esetén az osztatlan figyelemnek alapvetőnek kell lennie.

Ilyenkor nem fér bele semmilyen házimunka, ténykedés, akkor sem, ha sietned kell. A férfiak egyébként is hajlamosak rá, hogy csak egyszer hozakodjanak elő a problémáikkal, és sokszor inkább bezárkóznak, ha az első próbálkozás során nem érzik a törődő figyelmet. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást