Mutasd a cipőd, megmondom ki vagy! Erről árulkodik a cipőnk

Mutasd a cipőd, megmondom ki vagy! Erről árulkodik a cipőnk

Címlap / Stílus / Divat / Mutasd a cipőd, megmondom ki vagy! Erről árulkodik a cipőnk

A cipőnk az elsők között van, amire felfigyel a külvilág. A régi időkben igazi luxusnak számított a makulátlan lábbeli, így egyik mérvadója lett a jólétnek. Mára szerencsére ez már nem kiváltság, azonban még mindig egy meghatározó pontja a kinézetünknek. Lássuk, miről is árulkodik a cipőnk.

Tiszta cipő, tiszta belső

A cipő tisztasága mindenképpen az egyik legfontosabb dolog, amit megtehetsz önmagadért. Legyen szó bármilyen lábbeliről, megérdemled a rendezett, makulátlan viseletet. Még a legnagyobb rohanásban is, gondolj arra, hogy ennyivel tartozol magadnak és elsődlegesen ne is másnak, hanem önmagadnak add meg ezt a tiszteletet.

Pszichológiai tanulmányok szerint a cipő az elsők között szerepel azok között, amit egymáson megnézünk. Ezzel már levonunk bizonyos következtetéseket másokról, miközben lehet, hogy az teljesen téves. Ám az tény, hogy a cipőnk állapota bizonyos dolgokról nagyon is árulkodó lehet. A tiszta topánkák igényességre utalnak és ez nyilvánvalóan nem csak a cipőkre vonatkozik.

Feltételezhetően az élet más területén is hasonló tisztaságra törekszünk, akár az otthonunkat, vagy külsőnket illetően.

A férfiak számára ez különösen fontos, hiszen már tovább is gondolják a dolgot, miszerint mennyire házias egy nő, mennyire ad a tisztaságra és nyilván, aki évente egyszer tisztítja meg cipőjét, nagy valószínűséggel nem viszi túlzásba lakása tisztogatását sem.

Claudia Scmalz/pexels.com

Piszkos cipő, igénytelenség???

Voltaképpen számtalan okból lehet rajtunk piszkos cipő. Nem tudunk mindig makulátlanul kinézni, de az esetek többségében jó, ha törekszünk rá. Ez igényességre utal, nem mellesleg mindenhova egy jó belépő. Állásinterjúra például kifejezetten ajánlják a HR-esek, hogy az átlagnál jobban tisztítsuk meg lábbelinket, gondosan ügyelve arra, hogy aznap tényleg makulátlan legyen.

Ha mi nem is, egy új munkahelyen biztosan szemügyre veszik a cipőnket, levonva a következtetéseket. Természetesen egy piszkos cipő nem utalhat egyből igénytelenségre, de ha hosszasan fent áll ez az állapot, akkor már adhat okot ehhez hasonló feltételezésekre.

Elárulja, kik vagyunk

Egy jó cipő, akár egy jó ruha kifejezheti egyéniségünket, stílusunkat is. Vannak nők, akik képtelenek magassarkújuk nélkül élni, gyűjtik a legkülönlegesebb darabokat és csak ebben tudnak igazán magabiztosan vonulni. Számukra fontos a nőiesség, a magassarkún keresztül fejezhetik ki a bennük élő nőt, ami aztán a külvilágnak is feltűnhet. Az örök sportos, sportcipős lányok pedig valószínűleg ennek pont az ellenkezője, akik a kényelmet kötik össze a szexi, vagány külsővel.

Egy egyedi, stílusos sportcipőnél pedig nincs szebb látvány a férfi szempárok számára.

Pláne, ha még akad a repertoárban egy-két extrémebb darab is. Ez nem pusztán cipő, ez önkifejezés. A cipőd elmondhatja, hogy éppen milyen hangulatodban vagy, milyen stílust szeretnél közvetíteni magadról és, hogy a nőiesség és vagányság határán belül merre mozogsz. Aztán persze vegyülhet is a kettő, ami viszont mindenekelőtt fontos, hogy a cipő mindig legyen ápolt, tiszta és igényes. Bármennyire is régi, megviselt, attól még lehet tiszta.

Stílustanácsadók szerint nem a pénztárcánk határozza meg a külvilágnak sugallt megjelenésünket. Nyilván nagyobb keretből jobban lehet gazdálkodni, de összességében a legfontosabb tényező az igényesség, ami mindenki számára elérhető. Lehet régi, tiszta cipőben is jól mutatkozni és új, piszkos cipőben is leégni. Tehát ne gondold, hogy csak túlárazott, drága cipőkben vívhatod ki mások elismerését. Törekedj az igényességre, mert ez az életed minden területére kihat majd.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!