Erre vigyázz, ha egy kollégádba szerettél bele

Erre vigyázz, ha egy kollégádba szerettél bele

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Erre vigyázz, ha egy kollégádba szerettél bele

Az életed nagy részét a munkahelyeden töltöd el, ezért nem csoda, ha a helyes kolléga a másik osztályról megdobogtatja a szívedet – elvégre rengeteget vagytok együtt egyébként is. Könnyen rámehet azonban a munkád, ha nem okosan rendezed ezeket a helyzeteket. Az alábbi tippeket fogadd meg, mielőtt jelzed a srác felé, hogy nem csak a munkakapcsolat érdekelne az irányába.

Nézd meg, mit mondanak a céges irányelvek!

Több munkahelyen egyenesen tiltják a dolgozók közötti romantikus kapcsolatot, viszont van, ahol egyáltalán nincs ilyenről szó a szabályzatban. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy mivel kell szembenézned, ha úgy döntesz, szeretnél egy kicsit többet is a kollégától. Ha a szabályzat meg is tiltja a kapcsolatot, még akkor is dönthetsz úgy, hogy a srác fontosabb, de jó, ha tudod a következményeket.

Ismerd a kockázatokat!

Ha úgy döntesz, minden rizikó ellenére is szeretnél együtt lenni a kollégával, tudd, hogy mi történhet, ha ez kiderül, és azt is, hogy esetleg mit tehetsz ellene.

Azzal is érdemes szembenézni, hogy mindegy, mennyire úgy gondolod, tudsz titkot tartani, a kollégáknak fel fog tűnni előbb-utóbb, és megérzik, hogy valami több is történik, mint barátság, sőt, lehet, hogy a főnököd magától is rájön.

Ha meg akarod tartani a munkádat, ez egy olyan kockázat, amivel szembe kell nézned.

Még ha nem is tilos, csak óvatosan!

Ha a kollégák közötti viszonyt nem is tiltja a házi szabályzat, attól még nem kell minden percben kimutatnotok az egymás iránti szereteteteket. A munkahelyen ne flörtöljetek, ne hozzátok kellemetlen helyzetbe a kollégákat. Persze nem kell úgy tenni, mintha nem lenne közöttetek semmi, de ismerd a határokat.

Gondolj a következményekre!

Ha összejön a kapcsolat, az azt jelenti, hogy mindketten 0-24-ben, folyamatosan együtt lesztek, nemcsak otthon vagy randi közben, hanem a munkahelyen is. Ezt érdemes észben tartani egy kapcsolat esetén, mert nem sokan tudnak így egészséges kapcsolatot kialakítani a másikkal.

Mérlegeld, hogy megéri-e egy ilyenbe belevágni, és tényleg kész vagy-e arra, hogy többet legyél a pároddal, mint amennyit a legtöbb kapcsolatban szoktak.

Ha nem vevő rá, ne erőltesd!

Ha bejön a srác (vagy a csaj), és elhívod valahova, de ő egyértelműen nem kíváncsi a dologra, nagyon óvatosan kezeld a visszautasítást!

Ha megpróbálod megbeszélni vele, vagy hirtelen nem szólsz hozzá többet, az egy munkahelyi viszonynál csak kellemetlenséget okoz.

Helyette fogadd el az elutasítást, utána maradj barátságos és kedves, csak igyekezz kevesebb időt vele tölteni. Így hamar másra tudsz majd koncentrálni, és ő sem érzi majd magát kínosan azért, mert visszautasított.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást