Életmód / Lélek

Ha erre a szóra gondolsz, csökken a szorongásod – A pszichológus szerint

Nem szégyen segítséget kérni

Először is tudnod kell, hogy ha valóban krónikus problémáról van szó, ha úgy érzed, nem tudod kezelni a helyzetet, ha a félelmeid átvették az irányítást az életed fölött, nem szégyen segítséget kérni.

Nem, nem vagy őrült, és nem, cseppet sem kell aggódnod amiatt, hogy mit fog gondolni a környezeted. Attól sem kell tartanod, hogy gyógyszereket kell szedned, hiszen a pszichikai problémák kezelésére számos módszer létezik, ezek közül azonban csak egy specialista segítségével választhatod ki a számodra legmegfelelőbbet.

Akár egy terápia, akár már néhány alkalomnyi beszélgetés a szakemberrel is felszabadító hatású lehet, ha pedig boldogabban, örömtelibben éled az életedet, azzal nem csak magadnak, a környezetednek is jót teszel, így mindenki csak jól jár.

Mi az, amit már most is megtehetsz?

A szorongás persze sokszor nem ilyen krónikusan, csak kisebb mértékben, de azért érezhetően érinti az életünket.

A PsychologyToday.com-on megjelent cikk szerint létezik egy egyszerű, mindenki számára használható módszer, ami segíthet.

A cikk dr. Stanley Hibbs módszerére hivatkozik, aki egy konferencián osztotta meg az ötletét, azóta pedig a számos pozitív visszajelzésnek és a biztató klinikai eredményeknek köszönhetően a kognitív terápia egyre népszerűbbé vált.

Olvastad már?  Van élet a halál után? Ezt tudjuk a lélekről, a túlvilágról és a halál pillanatáról

A doktor szerint a szorongást, a stresszt és a félelmet egyetlen szó csökkentheti, és ha ezt beépítjük a gondolataikba, pozitívabb, aktívabb, sikeresebb emberré válhatunk. Ez a szó pedig a „nevertheless”, vagyis a „mindazonáltal”.

Lapozz egyet ide kattintva, és megtudod, hogyan kell alkalmaznod ezt a szót! >>

Oldalak: 1 2