Életmód / Receptek / Táplálkozás

Epres mascarpone torta anyák napjára

Epres mascarpone torta anyák napjára

Végre lehet hazai epret is kapni! Az ára ugyan még igencsak borsos, de negyedkilónyit talán megengedhetünk magunknak. Ennyi kell ugyanis ehhez a tortához. Nagyon könnyű elkészíteni ezt a desszertkülönlegességet. Ha meglepetést akarunk szerezni édesanyánknak, vagy akár nagymamánknak, bátran fogjunk hozzá. Igazi magunk készítette ajándék esetén a siker garantált.

Hozzávalók:
A tésztához:   2 evőkanál liszt 1 tojás 1 csomag főzős vanília puding 1 csomag vaníliás cukor 5 dkg vajas margarin 2 evőkanál sovány tej   A krémhez:   200 ml habalap 1 csomag habfixáló 1 csomag vaníliás cukor 250 g mascarpone 1 evőkanál rumaroma   A tetejére:   250 g eper   Elkészítés:   A tésztához valókat robotgép habverőjével simára keverjük. Szív alakú sütőpapírozott torta formában előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20-25 perc alatt sül meg ez a finom ropogós tortaalap.   A megsült tésztát hagyjuk kihűlni.   A habalapot kemény habbá verjük, félidőben a habfixálót hozzáadjuk. Belekeverjük a mascarponét, a vaníliás cukrot és a rumaromát.   A krémet a tésztára simítjuk, keveset félretéve a dekoráláshoz.   A torta tetejét szeletelt eperrel és mascarponés habbal díszítjük.   1-2 órára hűtőbe tesszük, s már fogyasztható is ez a finom és mutatós anyák napi ajándék.
 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást