Hozzávalók:
A tésztához: 2 evőkanál liszt 1 tojás 1 csomag főzős vanília puding 1 csomag vaníliás cukor 5 dkg vajas margarin 2 evőkanál sovány tej A krémhez: 200 ml habalap 1 csomag habfixáló 1 csomag vaníliás cukor 250 g mascarpone 1 evőkanál rumaroma A tetejére: 250 g eper Elkészítés: A tésztához valókat robotgép habverőjével simára keverjük. Szív alakú sütőpapírozott torta formában előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20-25 perc alatt sül meg ez a finom ropogós tortaalap. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni. A habalapot kemény habbá verjük, félidőben a habfixálót hozzáadjuk. Belekeverjük a mascarponét, a vaníliás cukrot és a rumaromát. A krémet a tésztára simítjuk, keveset félretéve a dekoráláshoz. A torta tetejét szeletelt eperrel és mascarponés habbal díszítjük. 1-2 órára hűtőbe tesszük, s már fogyasztható is ez a finom és mutatós anyák napi ajándék.
Epres mascarpone torta anyák napjára
Címlap / Életmód / Receptek / Epres mascarpone torta anyák napjára
Végre lehet hazai epret is kapni! Az ára ugyan még igencsak borsos, de negyedkilónyit talán megengedhetünk magunknak. Ennyi kell ugyanis ehhez a tortához. Nagyon könnyű elkészíteni ezt a desszertkülönlegességet. Ha meglepetést akarunk szerezni édesanyánknak, vagy akár nagymamánknak, bátran fogjunk hozzá. Igazi magunk készítette ajándék esetén a siker garantált.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!