Ismételten mérsékelnünk kellene a cukorbevitelünket, ha nem csupán az alkatunkat, de az egészségünket is szeretnénk hosszútávon megőrizni. Bár sokan mumusként tekintenek erre az alapanyagra, ha ügyelünk a mennyiségre, a WHO szerint nem lehet baj.
2/4 A mágikus 10%
A 10%-ra érdemes odafigyelni, s nem csupán az említett kalóriaérték miatt, hanem azért is, mert a WHO közleménye szerint a cukor elhagyásával a negatív végkimenetelek ugyancsak ekkora értékre csökkenthetőek.
Ez azt jelenti, hogy ha odafigyelünk a cukorfogyasztásra, akkor 10% lesz az esélye annak, hogy túlsúllyal küzdünk majd, és számolnunk kell az elhízás betegségeivel. Sőt, a cukorfogyasztás hatására fellépő fogszuvasodás is ekkora százalékarányra szorítható vissza.
Ez éppolyan drasztikus eredmény, mint amennyire kevésnek tűnik első hangzásra a lecsökkentet cukorbevitel. Az új irányelvekben arra is felhívták a figyelmet, hogy aki képes 10% alá menni, az igen gyorsan és komoly eredményeket érhet el a diétája során, hiszen a hízásért nagyon jelentős részben a cukrok, szénhidrátok a felelősek.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!