Ennek minden Jóbarátok fan örülni fog: jön a sorozat szakácskönyve!

Ennek minden Jóbarátok fan örülni fog: jön a sorozat szakácskönyve!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Ennek minden Jóbarátok fan örülni fog: jön a sorozat szakácskönyve!

Ahhoz a generációhoz tartozom, akik még tökéletesen azonosulni tudtak a Jóbarátok szereplőivel. Akárhányszor nézem meg a részeket, ismerősek a problémák, a dilemmák, az örömök, a gondolatmenetek. Mivel tinédzserkoromtól kezdve követem a történetet, kellemes melegséggel tölti el a szívemet, amikor sikerül elkapnom a tévében néhány jelenetet, vagy esetleg egy-egy részt. De sokszor már az is örömmel tölt el, ha a háttérben szólnak az ismerős hangok és nevetések… Bár fanatikusnak nem mondanám magamat, akik kívülről fújják a Jóbarátok szövegeit és gyűjtik a relikviákat, azok most minden bizonnyal kitörő örömmel fogadják, hogy már előrendelhető a sorozat hivatalos szakácskönyve. 

Az evés, mint központi motívum

A sorozat egyik kulcsmomentuma volt az evés, aminek több fontos oka is van. Az étkezés már önmagában is összeköti a családot, a barátokat, nem véletlen, hogy jellemző módon egy vacsorával, vagy egy ebéddel szoktuk megünnepelni a fontosabb, nevesebb alkalmakat. Az ilyen, közös időtöltés többször felbukkant a sorozatban is, pl. amikor a „jó kis helyen” történő ünneplés a banda egyik felének komoly anyagi nehézségeket okoz, vagy amikor Mónika árulással felérő ebédet tölt el Ross aktuális barátnőjével, Julie-val.

De nem csak a közös vacsorák során bukkan fel az étel: rendszeresen visszatérő poénok része Phoebe vegetáriánus étkezése, Joey pizza- és úgy általában evésmániája, de nem mehetünk el Monica szakmája mellett sem, aminek köszönhetően ugyancsak számos izgalmas kaland bontakozik ki a sorozatban. 

scalabs.com.au

A Jóbarátok szakácskönyve

A szakácskönyvben az előrejelzések szerint több mint 100 recept várja azokat a rajongókat, akik nem csak a sorozatot bámulva, hanem az ottani ízeket lemásolva is szeretnének nosztalgiázni az elmúlt évtizedeken. A recepteket Amanda Yee séf gyűjtötte össze és álmodta újra, a kész remekművet pedig 30 dollárért lehet majd megvásárolni. Bár a szakácskönyv valószínűleg új szintre helyezi majd a Jóbarátok-mániát, a hangsúly az egész könyvben a sorozaton lesz: az egyes leírások mellett szerepel, hogy melyik részben lehet megnézni az adott fogás történetét sőt, még a sorozatból kiragadott képek segítségével is lehet elmélkedni a sztorin.

A leírás alapján a receptkönyv kezdő és haladó szakácsok számára is izgalmas lehetőségeket kínál, és az előételektől kezdve, a főételeken, desszerteken át még italok, koktélok pontos leírásait is megtaláljuk majd benne.

A számos ikonikus fogás mellett, mint amilyen Monica hálaadás ünnepi menüje, vagy éppen Phoebe mamájának kakaós zacskóról származó süteménye, a kevésbé hangsúlyos receptek is kipróbálásra várakoznak.

Az, hogy Rachel húsos-babos trüffelje, vagy Mónika szénné égetett pulykája is a receptkönyv része lesz-e, záros időn belül, szeptember 22-én, a könyv megjelenésének napján kiderül. Nem véletlen egyébként, hogy éppen erre a dátumra esik a nagy alkalom, ugyanis ekkor lesz 26 éve, hogy adásba került az első rész. Egyébként, ha igazi fan vagy, akkor biztosan hallottál arról is, hogy a sorozat résztvevői éppen a folytatást tervezték, ám a vírus miatt ezt egyelőre elnapolták. A jó hír viszont az, hogy a beszámolók szerint nem marad el a forgatás, hanem még az idén sor kerül rá. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást