10 ember típus, akivel együtt dolgozol

10 ember típus, akivel együtt dolgozol

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / 10 ember típus, akivel együtt dolgozol

Nehéz az embereket bármiféle kategóriába sorolni, de egyes ember típusok annyira nyilvánvalóan jelen vannak munkahelyünkön, hogy ki kell őket emelnünk!

A főnöknek hízelgő típus

Azok az emberek tartoznak ebbe a csoportba, akik mézes-mázas beszédükkel képesek behízelegni magukat a főnöknek. Ők azok, akik a leghangosabban dicsérik a főnököt és akik direkt módon hízelegnek neki.
A főnök azonban valószínűleg tudja, hogy hamis ez a “lojalitás”. Óvakodj az ilyen típustól, mert akár le is járatna azért, hogy plusz pontot kaphasson.

A “kákán is csomót” típus

Ez a munkatárs maximalista, de nem a saját, hanem a mások munkájával. Nyomon követi munkatársai minden tevékenységét és a hibákat kikürtöli a világnak.
A helyesírás problémákat egyből megszégyenítő módon közli veled, az elszámolásokat pedig szereti „eltragedizálni”. Az ilyen típust a legjobb szarkasztikusan kezelni.

A jelentéktelen, rabmunkát végző típus

Ő az, akinek önbecsülése a padlón van, alulfizetett, utálja a munkáját, ambíciói pedig rég megszűntek. Ő az a “lábtörlő” fajta, aki azt hiszi, hogy ha minden kellemetlen rabmunkát bevállal, azzal méltóságot szerez magának.
Pedig csak azt éri el, hogy mindenki ki fogja használni. Vigyázat, mert ennek a típusnak létezik az aljas fajtája, aki ha helyetted végzi el a munkát, szóvá teszi a főnöknél!

A mindentudó nagyokos típus

Mivel kis önbecsüléssel rendelkezik, úgy érzi, hogy mindig szóvá kell tegye gyakran hiányos tudását, hogy kompenzálni tudja önbizalmát. Általában próbál poénos és népszerű lenni, közben pedig saját hangjában fürdik.
Ez a munkatárs az, aki képes minden lényegtelen triviális tényen hosszan elfilozofálni, és elvet minden más által felvetett véleményt. Idegesítő ember, aki hajlamos blöffölni, csakhogy nagyobb hatása legyen annak, amit mond. Ha előre lépnek a ranglétrán, kibírhatatlan főnök válik belőlük.

A szigorú, mindenkit lenéző típus

Ez a munkatárs nem tűr ellentmondást, soha. Minden munka, amit ő elvégez, az tökéletes – legalábbis ő ezt hiszi. Ő az, aki mindenkit lenéz és önmagát mindenki fölé képzeli. Szigorú parancsokat képes osztogatni, különösen ha funkciója megengedi.
Mindenre sürgősen van szüksége, ellentmondást nem tűr. Jól kijön a meghunyászkodó ember típusokkal, de folyamatos ellensége az erős személyiségeknek.

A pletykás, csacsogós típus

Folyton beszél, legtöbbször munkakörön kívüli témákról. Ő az, akiről mindent tudni lehet, aki alig vesz levegőt két mondat közt és aki éppen ezért alig halad a munkájával.
A probléma ezzel a típussal, hogy legtöbbször beszédével idegesíti a kollégákat és figyelmetlensége miatt árthat az üzletnek.

Az abszolút inkompetens típus

Fogalma sincs a dolgokról, senki sem érti hogy kerülhetett a céghez. Munkájával alig halad, mindent meg kell kérdeznie, de akkor sem érti. Nem tudsz rá haragudni, de mégis bosszant felkészületlensége.
A főnökök hamar rájönnek, hogy nem lehet rá számítani, de mégis reménykednek benne, hogy hamarosan beletanul. Kérdés, hogy egyáltalán akar-e fejlődni?

A pályát tévesztett, “nem akarok itt lenni” típus

Elégedetlen jelenlegi élethelyzetével, nem szereti a munkáját, de nyilvánvalóan nincs elég bátorsága felmondani és más munka után nézni. Nyilvánvalóan csak a fizetésért jár be, és próbálja “átvészelni” a napot. Nem sokat kommunikál, barátokra sem talál kollégái között.
Általában valamilyen művész hajlammal rendelkezik, és hévégéken a munkájától szellemileg teljesen eltérő stílusú bulikon, rendezvényeken vagy foglalkozásokon vesz részt.

A félénk kisegér

A legegyszerűbb feladatoktól is fél, szüksége van bátorításra, és mindenben döntésképtelen. Nem erős munkaerő, túl gyenge ahhoz, hogy bármit is “megmozdítson” munkájában.
Ő az a típus, akivel türelmesen meg kell ismertetni munkáját, és majd újra és újra el kell ismételni, hogy valamelyest megjegyezze. Alapvetően jó szándékú ember, de a munkában nem sokat segít.

Az antiszociális különc típus

Ő az a munkatárs, aki szereti elhatárolni magát másoktól, de mások sem keresik a társaságát. Általában nem szociális lény, gyakran valamilyen fogyatékossága vagy szélsőséges gondolkodása van, mint csúnyaság, beszédhiba, tetoválások, vallásosság vagy lelki problémák.
Ő az, akit maximum illendőségből hívnak meg a születésnapi partikra, és a háta mögött sok mende-monda kering. Általában a pályát tévesztett, “nem akarok itt lenni” típussal barátkozik.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást