Első vs. második – Így viselkedünk az első gyereknél, és így a másodiknál

Első vs. második – Így viselkedünk az első gyereknél, és így a másodiknál

Címlap / Életmód / Család / Első vs. második – Így viselkedünk az első gyereknél, és így a másodiknál

Persze ebben nincs is semmi meglepő, hiszen a második babád érkezésénél neked sem „zöldfülüként” kellett helytállnod, míg az elsőnél azt sem tudtad biztosan, hogy jól tartod-e a kezedben. Ezzel mindenki így van! Sőt, az anyukák többsége egészen máshogy viszonyul az első gyerek neveléséhez, mint a másodikéhoz. Mutatjuk is, hogy miben!

Kiolvasod az összes anyaságról és szülésről szóló könyvet, ami csak a kezedbe akad. Plusz a létező összes netes cikket és alattuk a kommenteket is!Már rég nem olvasgatod a szülői könyveket, hiszen tudod, hogy úgysem úgy lesznek a dolgok, ahogy azt leírják mások.
Meg hát valljuk be, időd sincs rá!
Miután megszületett a babád, szinte felemelni sem merted, hiszen mi van, ha nem jól csinálod?Egyik kezedben a nagyobb, a másikkal a babakocsit ringatod, és közben még a játékokat is elpakolod. Mint a karikacsapás!
„Mindent lefertőtlenítek, letörlök, leporolok, napjában kétszer is, nehogy poros holmi kerüljön a kezébe!”„Nincs időm minden nap alaposan takarítani, ha véletlenül kicsit poros holmihoz ér, az égvilágon semmi baja nem lesz.”
Idegeskedsz a szoptatás miatt, mert kevés a tejed, mert nem úgy megy, ahogy akartad, és emiatt bűntudatod van.Elfogadod, hogy nincs veled semmi baj, egyszerűen így alakult, ezen pedig kár szomorkodni.
Minden bevásárlásról egy új ruhával térsz haza, hiszen alig várod, hogy kedvedre öltöztethesd!Az újrahasznosítás menő, meg hát minek dobd ki a babaruhákat, ha a másodikra is jók?
„Furcsán tüsszentett, azonnal hívom az orvost! Ez egy kiütés? Irány az ügyelet!”„Ez csak egy kis megfázás, mivel a tesója már ovis, és állandóan hazahozza, de aggodalomra nincs ok.”
Amikor éjszaka felsír, azonnal rohansz, hogy mihamarabb megnyugtathasd.Amikor éjszaka felsír, azonnal rohansz, hogy mihamarabb megnyugtasd, és hogy FEL NE ÉBRESSZE A TESÓJÁT!
„El sem hiszem, hogy már oviba megy, mihez kezdek nélküle egész nap?”„Jót tesz neki majd a társaság, és nekem végre egy kis egyedüllét!”
Van pár gyerekjáték a lakásban, de ez még belefér. Így nem is lesz nehéz rendet tartani.„Csak gyerekjáték van a lakásban, és már csak nyomokban fedezhető fel, hogy itt felnőttek is laknak.”
Nem mersz hátat fordítani, nehogy egy pillanat alatt baj történjen.Ugyanez duplán, hiszen már egymást is piszkálják.
Lefotózod minden cuki pillanatát.Lefotózod minden cuki pillanatát, hiszen ezzel sosem lehet betelni!
illusztráció: ONYXprj/istockphoto.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást