Párkapcsolat / Szerelem

Élet a Tinderen túl – Mik azok a tematikus társkeresők?

Élet a Tinderen túl – Mik azok a tematikus társkeresők?

Manapság már a társkeresők is annyira kinőtték magukat, hogy egyes portáloknak megérte tematikussá válni, azaz kizárólag egy adott csoportot megcélozni. De vajon milyen előnyökkel járnak ezek a weboldalak, és pontosan milyen tartalmakat jelölnek?

Milyen előnyeik vannak?

Míg egyesek rögtön átkattintanak a tematikus párkeresőkön, addig mások igenis izgalmasnak találják az ötletet – a portáltulajdonosok pedig épp erre építenek.

Mára kitisztultak az igények a párkereső weboldalak világában, hiszen már több mint 10 éve örvend népszerűségnek az online ismerkedés.

Bár a közösségi oldalak részben háttérbe szorította  a különböző párkeresők szerepét, még mindig sokan vannak, akik célzottan szeretnének rátalálni a nagy Ő-re.

Ha te is ebben a cipőben jársz, hatalmas segítség lehet számodra egy-egy tematikus oldal, hiszen így máris egy adott élethelyzetre, felfogásra, vagy éppen vallásra, életmódra szűkítheted a jelölteket. Lássunk egy csokorra valót a tematikus párkeresőkből!

Társkereső fogyatékkal élőknek

Fontos kezdeményezést tűzött ki maga elé a FETO.hu: ez az oldal Magyarországon elsőként kínál lehetőségeket fogyatékkal élőknek az ismerkedésre.

Utóbbi nem csupán a nagybetűs szerelem keresését takarja, az oldal készítői szívesen várnak mindenkit, akik levelező partnereket, barátokat keresnének maguk mellé. Bármilyen fogyatékossággal is élsz, itt megértő fülekre találhatsz, ugyanis az értelmi- és testi fogyatékosság sem számít.

Sőt akkor is szeretettel fogadják az érdeklődésedet, ha olyan szerencsés vagy, hogy teljesen egészségesnek mondhatod magadat.

Mivel országunkban még mindig számtalan tévhit és előítélet övezi a fogyatékossággal élőket, ez a portál lehetőséget kínál arra, hogy eloszlasd a kételyeidet az új ismerősök segítségével.

Társkereső állatbarátoknak

Ha van legalább egy házi kedvenced, akit valóban hozzá méltó körülmények között és nagy becsben tartasz, akkor lehet, hogy emiatt már ment tönkre randid, vagy kapcsolatod.

Bár lehet, hogy te kicsit túlzásba vitted a babusgatást, az is előfordulhatott, hogy a srác volt sokkal kevésbé állatbarát, mint azt elvárható lett volna. Egyébként sem túl könnyű megtalálni a nagy Őt, de ha felelős gazdi vagy, akkor nem csak magadra, hanem a kedvencedre is gondolnod kell.

Nos, ezt a problémát küszöböli ki a gazdisrandi.hu, ahol a regisztrálók nem csupán magukról, hanem az állataikról is tölthetnek fel képeket és megadhatnak információkat.

Így már eleve csak olyan partnert kereshetsz magadnak, aki vagy imádja az állatokat, vagy maga is gazdi, így garantáltan nem várja el, hogy megszabadulj az édes szőrgombolyagodtól.

Diplomás társkeresők

Manapság már nem feltétlenül garancia semmire egy, vagy akár több felsőfokú végzettség, de a diplomás társkeresők mégiscsak virágoznak.

Ennek az oka nem feltétlenül az, hogy mindenáron egy karrierista igazgatót akarsz magad mellé, egyszerűen lehet, hogy eleged lett a párkeresők időnként szedett-vedett felhozatalából.

Van, aki gyakorlatilag csak hobbiból, vagy találomra regisztrál az ilyen oldalakra, egyáltalán nem komolyak a szándékai, de ezeket a diplomás társkeresők megpróbálják kizárni.

Több párkereső portálon találsz diplomás részleget, a randivonal.hu is kínál hasonló opciót, sőt, a láblécben böngészve még elit társkeresőre is bukkanhatsz, ami kifejezetten a magas beosztásban dolgozó, képzett és elfoglalt tagoknak kínál lehetőséget az ismerkedésre.

Hasonló oldal még az ElitTárs is, ahol szintén a diplomás közönséget célozták meg. 

Társkereső másként

Akadnak társkeresők elváltaknak, gyermeküket egyedül nevelőknek, vagy akár 50 év felettieknek – senkinek sincs könnyű dolga.

De talán mindenkinél nehezebb azoknak, akik azonos nemű párt szeretnének maguk mellé, hiszen nekik nem csupán a saját kis élethelyzetükkel, hanem még az előítéletekkel is meg kell küzdeniük.

Leszbikusoknak, meleg, illetve biszexuális férfiaknak, nőknek kínál lehetőséget a sweetcandy.hu, ahol kulturált körülmények között tudsz ismerkedni hasonló érdeklődésű emberekkel.

A társkeresőn akár teljesen névtelen is lehetsz, hiszen apróhirdetés formájában tudod feladni a néhány mondatos bemutatkozódat, de emellett fórumozhatsz, cikkeket olvashatsz, és még egy pszichológustól is kérdezhetsz.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást